Connect with us

Галерия

Фотографът Rafał Milach идва за втория BECA х Magnum Photos 

Avatar

Публикувано

на

BECA и Magnum Photos имат удоволствието да ви представят уъркшоп с документалния фотограф Рафал Милах. Датите са 19 – 21 юли, 2024 г., а мястото отново е BECA Center of Visual Storytelling. Събитието е част от поредицата уъркшопи, които фотографска академия BECA започна да осъществява през изминалата година след обявяването на партньорството си със световноизвестната агенция Magnum Photos.

За първи път в България дойде бившият председател на агенцията Оливия Артър, която направи тридневен уъркшоп по visual storytelling, а обучението породи огромен международен интерес. От подадените проекти бяха независимо избрани 12 участници, които имаха възможността да се включат в уъркшопа, сред които 10 студенти от BECA. Този факт е достатъчно показателен за таланта на българските фотографи и качеството на обучението, което Академията предоставя. Организаторите наградиха и един изявен студент с пълна стипендия за участие в обучението, като в тазгодишния уъркшоп отново ще се предостави тази подкрепа към българските фотографи. Тази година се очаква събитието да породи същия голям интерес сред ценителите на визуалното изкуство и класната стая да гори от задълбочени дебати, дози вдъхновение и ексклузивен достъп до творчески съвети от успешен фотограф като Рафал Милах.

Фотографският уъркшоп ще бъде фокусиран върху умението на авторите да реализират своите проекти, използвайки множество медии като фотография, концептуално изкуство, книги, видео и изложби. Със своя дългогодишен опит като визуален артист и фотограф Рафал ще даде полезни знания и практически насоки на участниците. През последните десетилетия той работи върху дългосрочни проекти в Източна Европа, изследвайки напрежението между обществото и структурите на властта, които представя в изложби и фотографски книги по целия свят.

Полша, Варшава 23.10.2020
снимка: Rafal Milach Magnum Photos, Poland, Warsaw

В уъркшопа ще имат възможност да се включат 12 участници и е подходящ, както за напреднали фотографи, търсещи съвети в последните етапи на своите проекти, така и за начинаещи фотографи, които тепърва започват своята фотографска серия. Всеки участник ще има възможност да получи комплексна обратна връзка и да надгради своя авторски почерк.

Повече информация за обучението и форма за кандидатстване можете да откриете тук: https://beforecreating.com/beca-magnum-photos-rafal-milach/

Рафал Милах е визуален артист, фотограф и преподавател. Роден е в Полша през 1978 г. и израства по време на разпадането на съветския блок. Преди да се влюби във фотографията, завършва графичен дизайн в Академията за изящни изкуства в Катовице. По-късно учи в Института по творческа фотография на Силезийския университет в Чехия, където в момента преподава.

Advertisement

Rafał Milach, снимка: ПР

Неговата работа разглежда теми от историята и се фокусира върху напрежението между обществото и структурите на властта. Въпреки че първоначално използва традиционна документална перспектива при създаването на своята фотография, по-късно отправя проектите си към по-концептуален подход.

Фотографиите му са били излагани в множество самостоятелни и групови изложби по света и са част от колекциите на MoMA Варшава, Центъра за съвременно изкуство в Полша и други международни институции. Носител е на редица престижни награди, сред които World Press Photo в категория Arts and Entertainment, POYi Picture of the Year International, награда за авторска книга на Les Rencontres de la Photographie Arles и получава стипендия от полския министър на културата и националното наследство.

Също така Rafał е автор на над 10 фотографски книги и съосновател на колективите Sputnik Photos и The Archive of Public Protests (APP). През 2018 г. е номиниран за член на Magnum Photos и 4 години по-късно става официално част от престижната фотографска агенция.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement