Connect with us

EDM

Цветен старт на лятото с второто издание на Фестивал на цветовете в София

Avatar

Публикувано

на

038 MG 9391

снимка: PR

Софийското издание на Фестивал на цветовете събра публика от 4000 души на открито пред зала Арена Армеец. За втора поредна година организаторите на фестивала дават възможност на столичани и гостите на София да посрещнат лятото с експлозия от цветове, много танци, игри и усмивки. На тазгодишната сцена на фестивала се изявиха едни от най-любимите български артисти – Ice Cream, Спенс, The Top Stoppers, COOH vs BALKANSKY, Мартен Роберто, Divan, The Smugglers Collective, Sofia Cartel, DJ Steven, гости за втори път бяха и DJs от Белгия  – The Offenders.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]275_MG_0106[/media-credit]

Сетовете на The Smugglers Collective, DJ Мартен Роберто и DJ Steven зададоха тона на първите цветни експлозии. След тях на сцената се качиха The Top Stoppers, Ice Cream и Divna, която представи на живо най-новата си песен „Хипноза“. След нея музикалната вълна поде Спенс, който дори беше извикан на бис от публиката. Финалната част на събитието бе поверена на Sofia Cartel, The Offenders и COOH vs BALKANSKY. Дон Еди Казасян, в ролята си на водещ, отново умело и с много настроение дирижира духа на най-цветната емоция, която завладя младежите, събрали се пред зала Арена Армеец.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“alignnone“ width=“650″]014_MG_9321[/media-credit]

Освен с музика и таниц, посетителите на фестивала имаха възможност да разнообразят престоя си и с различни активности в зонaта с атракции и работилници. За младежите имаше игри с надуваема човешка джага и съревнование с надуваеми костюми на сумисти. От екипа на DRAG отново предоставиха вело работилница и възможност за всички желаещи да се включат в тест на колела. Артистите, обединени от платформата за handmade изкуство БазАрт също бяха част от фестивала. Благодарение на тях, всеки, който желеше можеше да си закупи ръчно изработени бижута, аксесоари и дизайнерски тениски.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]258_MG_0054[/media-credit]

Духът и традициите на Индия също присъстваха на Фетсивал на цветовете. Не бива да забравяме, че идеята за фестивала идва от Индия и прзаника Холи, който отбелязва началото на новата година, победата на доброто над злото, и празнува разбирателството и любовта между хората. Индийските таниц бяха поверени на Капка Кумар и балет „Раджуника“, които изпълниха за  публиакта класически индийски стилове от танцовото изкуство. Мехенди или както е по-известно рисуването с къна, също беше представено на фестивала от Стела Христова – Сачи и екипа и. Според индийските традиции, рисуването с къна  е ритуал, който предпазва от злите сили и носи здраве, любов и баланс, от който много от посетителите на фестивала се възползваха.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement