Connect with us

Tехнологии

Шведската технологична екосистема посреща ново десетилетие в България

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Beetroot, ориентираната към въздействието върху света шведска технологична екосистема, която навлезе на българския пазар чрез придобиването на местната ИТ компания South Gate Tech по-рано тази година, днес празнува своята 10-та годишнина. Групата от компании, работещи в сферата на технологиите и образованието, отбелязва значително влияние в Украйна, вливайки близо 50 милиона долара в икономиката на страната през 2021 г.
Основателите изразиха силната си решителност в бъдеще компанията да се развива в посока устойчивост и в България.

„Beetroot успя да еволюира от стартъп на двама кръстосващи Европа шведи с раници на гърба до международна технологична екосистема“, коментира Андреас Флодстрьом, съосновател и главен изпълнителен директор на Beetroot. „Положителното въздействие остава лайтмотивът за нас оттогава и определя дейността ни и в България.“

Основана през 2012 г. от шведските студенти Андреас Флодстрьом и Густав Хенман, Beetroot е социално начинание, което обхваща 600+ души в Швеция, България, Украйна и Полша.

В България екосистемата се представя от софийската технологична консултантска компания Beetroot Bulgaria и EdTech компанията Beetroot Academy, която помага на хората да развиват кариерата си в дигиталната икономика.

Advertisement

Усилията на Beetroot за устойчивост са съобразени с 8 от 17-те Цели на ООН за устойчиво развитие (SDGs), приети от глобалните лидери през 2015 г. Beetroot дава възможност на технологични стартиращи компании, целево-ориентирани  компании, лица и организации да се включат и да разширят този обхват чрез следните канали:

  • Изграждане на устойчиви технологични екипи в малки и средни градове с помощта на Beetroot България като част от стратегия за развитие на местната икономика
  • Преподаване и наставничество в Beetroot Academy за насърчаване на растежа и развитието на хората в цифровата икономика
  • Работа в Beetroot Bulgaria по иновативни технологични проекти в сферата на здравеопазването, зелената енергия и образованието
  • Партньорство с Beetroot, където 60% от координаторите на екипи са жени, за да се привлекат повече жени в предимно доминирания от мъже технологичен свят. 
  • Сътрудничество с Beetroot, CO2 неутрална технологична компания, за насърчаване на осведомеността за климата
  • Учене в Beetroot Academy, за да се даде възможност за личностно развитие
  •  Даряване на фонда на Beetroot „Помощ за Украйна“ в подкрепа на хора, засегнати от войната

„С устойчивостта, която е основен двигател, а не допълнителна политика, Beetroot въвежда напълно различен подход към бизнеса в българската ИТ индустрия“, коментира Камен Бочев, главен изпълнителен директор на Beetroot България. „От организационна култура, основана на доверие и лична отговорност, до нашия фокус върху технологични проекти, ориентирани към въздействието, Beetroot сме изцяло фокусирани към  непрекъснато развитие както на индивидуално, така и на обществено ниво.“

Повече подробности за възможностите за генериране на въздействие с Beetroot можете да намерите тук https://beetroot.co/decade-of-beetroot-impact/.

Beetroot е произхождаща от Швеция технологична екосистема, която помага на клиентите да решат своите предизвикателства свързани със  софтуерни решения и персонал чрез управление на всяка стъпка на техническата компетентност – от образованието до услугите за устойчиво развитие.

Beetroot е основана през 2012 г. и днес ангажира около 600 души в централата си в Стокхолм, Швеция и Европа. Прочетете повече за Beetroot https://beetroot.co/ .

Advertisement
Continue Reading
Advertisement