Connect with us

Tехнологии

Алтерко представи Shelly Plus

Avatar

Публикувано

на

Иновативната компания в сферата на IoT („интернет на нещата“) Алтерко (BSE: A4L) и създател на награждаваната серия продукти Shelly представи своята най-нова серия устройства от следващо поколение – Shelly Plus. С изключително бърз процесор ESP32 и добавена Bluetooth конективност в допълнение към вече наличната Wi-Fi свързаност, новата линия надгражда стабилната основа, която компанията постави в международен план, и предлага подобрени функции за безопасност, за да осигури най-доброто изживяване при автоматизацията и контрола на дома. С пускането на пазара на първите две устройства от серията – Shelly Plus 1 и Shelly Plus 1PM, Алтерко продължава да демонстрира амбицията си да предоставя на потребителите първокласни иновации в автоматизацията на дома на достъпни цени. Повече за новата серия продуктите можете да откриете на https://shelly.cloud/shelly-plus-series/

Shelly Plus предлага изключителен контрол над автомацизатията на дома.

С бързите темпове на растеж на глобалния пазар на устройства за умен дом, потребителите и ентусиастите в областта търсят висококачествени интелигентни устройства, които са надеждни, иновативни и лесни за интеграция в дома. С лансирането на линията Shelly Plus най-новите релета на марката – Shelly Plus 1 и Shelly Plus 1PM, осигуряват перфектен контрол над всеки умен дом и сграда.

Shelly Plus 1 е създаден, за да подобри потребителското преживяване при автоматизацията на дома и контрола на осветлението, а Shelly Plus 1PM предлага по-голям контрол при автоматизацията на различни електрически уреди благодарение на прецизно измерване на мощността. Основните характеристики на двете интелигентни релета включват:

  • По-бързо свързване – благодарение на Bluetooth връзката, потребителите вече могат бързо и лесно да добавят своето Shelly устройство към системата си за домашна автоматизация.
  • Подобрен дизайн на корпуса – Plus линията има нов и унифициран дизайн и още по-малки размери, което позволява на релетата Shelly лесно да се поберат зад всеки стенен превключвател или контакт. Схемата на свързване е отпечатана върху корпуса на устройството, за да се гарантира безопасен и лесен монтаж.
  • Акцент върху безопасността и сигурността – Plus линията включва софтуерен сензор за температура с цел предотвратяване на повреди и прегряване. Фърмуерът на устройствата вече поддържа повече режими на криптиране и предлага сигурно съхранение. Shelly 1PM е оборудван със защита срещу свръхмощност и пренапрежение.
  • Обновен приложно-програмен интерфейс (API) – новият API интерфейс със стандартизиран RPC позволява широк спектър от облачни и локални интеграции, гарантиращи по-ниски разходи при изпълнение.
  • Не се изисква хъб – всички устройства от новата линия могат да бъдат контролирани директно чрез мобилното приложение Shelly Cloud App и без да е необходим хъб. Потребителите могат също така лесно да ги свържат с най-популярните платформи за домашна автоматизация и гласови асистенти, както и да ги комбинират с други интелигентни устройства.

Умен дом от следващо поколение 

Новата продуктова линия Shelly е създадена с мисъл за потребителите. Предлагайки нови функции, умните релета от серията Shelly Plus позволяват на ентусиастите в областта на домашната автоматизация да:

Advertisement
  • Наблюдават и управляват консумацията на енергия: благодарение на прецизното отчитане на мощността, потребителите могат да наблюдават и анализират консумацията на енергия на електрическите си уреди с помощта на умното реле Shelly Plus 1PM. Всеки канал може да бъде измерен отделно, което помага да се избегне прекомерно потребление. Потребителите могат да зададат лимит на енергийната консумация предварително като при превишаването му те ще получат известие, а уредът ще се изключи автоматично.
  • Автоматизират и контролират всеки електрически уред: умните релета от линията Shelly Plus могат да автоматизират всеки електрически уред и позволяват на потребителите да го управляват дистанционно. Това прави устройствата перфектни за кухненски уреди и домашни системи за наблюдение.
  • Задават лесно „интелигентни“ сцени: комбинирайки Shelly с други устройства в домашната мрежа, потребителите могат да управляват всичко – от отоплителни уреди през осветлението и гаражните врати до напоителните системи. Те могат да активират персонализирани сцени спрямо определен час, светлината или конкретни събития, настроени според специфичните им предпочитания.
  • Създават персонализирани сценарии: добавената скриптинг функционалност позволява на софтуерните разработчици да създават собствени скриптове въз основа на светлина, час, метеорологични условия или различни събития. Те могат също така да ги направят достъпни за всички потребители в магазина за функции, предоставяйки по този начин безкрайни възможности за персонализиране.

„Всеки ден през последните четири години ние се учехме от нашите клиенти и се вслушвахме много внимателно в тяхната обратна връзка. Приложихме я на практика в новите ни продукти за автоматизация на дома от следващо поколение. Вълнуваме се да представим подобренията ни в хардуера и фърмуеъра на устройствата, започвайки с продуктите от линията Shelly Plus. По този начин за пореден път затвърждаваме нашата амбиция да усъвършенстваме продуктовото си портфолио и да предлагаме мощни, но лесни за употреба устройства“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко.

За да научите повече за продуктовата линия Shelly Plus и новите умни релета, посетете официалния уебсайта на марката: https://shelly.cloud/shelly-plus-series/

Continue Reading
Advertisement