Connect with us

Lifestyle

Атанас Цветков на Световния финал по Въздушна китара

Avatar

Публикувано

на

Atanas Air Grinder Tsvetkov sm

19-годишният варненец Атанас Цветков със сценично име “Air Grinder” ще представи България на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия тази вечер. Общо 16 състезатели от цял свят ще се борят за титлата световен шампион. Спектакълът започва в 19:40 и може да бъде гледан на живо онлайн на www.kaleva.fi/ilmakitara. На жребия за поредност на излизане на сцената, който се състоя тази сутрин, Атанас изтегли благоприятната дванадесета позиция.

Това е второ участие на България на световния финал, след миналогодишното блестящо представяне на Жоро „Фотото” Николов, който се класира девети. Тази година Наско се е заканил да влезе в тройката, но от треньорския му щаб споделят, че не гонят класиране на всяка цена, а целят едно наистина добро представяне, което да бъде основа за по-нататъшното професионално развитие на младия български състезател.
Българско участие ще има и в петчленното жури на финала довечера – Ивайло Ботушанов, продуцент на българския шампионат по Въздушна китара, който с хумор сподели безкрайната си неудача, че Финландия е страната с най-ниско ниво на корупция в света и вероятно няма може да се възползва от допълнителни облаги „под масата” от страна на състезателите преди състезанието.

Vsichki finalisti_sm