Connect with us

Кино

Великата китайска стена с Аш Дайкс, Брегова охрана и Чудовищни шарани по VIASAT EXPLORE

Avatar

Публикувано

на

снимка: © Passion Distribution

Това са премиерите по Viasat Explore – най-мъжкия ТВ канал от семейството на Viasat World. 

Не пропускайте и рубриката: Изграждане на структури за милиарди долари

Продължава всеки четвъртък вечер през май в 20:45 ч.

Фокусираме вниманието си върху някои от колосалните строителни проекти, показвани по Viasat Explore. В „Строеж на огромен круизен кораб“ следваме екип от инженери, които имат за цел да построят един от най-големите и най-технологично усъвършенствани круизни кораби в света, демонстрирайки инженерни постижения и лукс по море.

Advertisement

След това се впускаме в сърцето на градския пейзаж на Австралия с „Австралийско мега метро“ и проследяваме изграждането на напълно автоматизирана метросистема в рамките на пет години. Това е изключително изследване на амбицията, уменията и изобретателността, докато се разкриват историите зад тези монументални начинания.

Великата китайска стена с Аш Дайкс

Премиера от сряда 1 май в 22:50 ч.

Екстремният спортист Аш Дайкс от Обединеното кралство, носител на три световни рекорда, представя най-новото си приключение – монументално пътешествие по Великата китайска стена, която е с дължина 21 000 километра.

Аш е преодолял различни изпитания, като например да прекоси сам пустинята Гоби и да се ориентира сред гъстата джунгла на Мадагаскар, но остава изумен от огромните размери на Великата стена, докато в продължение на два и половина месеца изследва Националния културен парк на Китай, разглежда разнообразното наследство на тази стена, продукт на хилядолетно развитие, и среща местни жители, чийто живот е тясно свързан с този на стената, научавайки за тяхната култура и традиции. Аш лети над емблематичната структура, проучва нейния произход и дори се гмурка до потопени части на това древно чудо, като се възползва от уникалната възможност да разкрие мистериите и красотата на Великата китайска стена, давайки воля на страстта си към изследването и откривателството.

Advertisement

 

Брегова охрана: Търсене и спасяване: SOS

Премиера от четвъртък 9 май в 22:00 ч.

Документална серия с ексклузивен достъп, създадена в продължение на 12 месеца, която следва изключителните хора от Кралската агенция за морска и брегова охрана. Проследяваме множество екипи от организацията из цялото Обединено кралство, от дръзки инциденти със спасителни хеликоптери до фатални морски криминални разследвания. Инспектори проверяват и задържат риболовни траулери и танкери, а в оперативния център 999 за извънредни ситуации вечно цари напрежение и се разиграват вълнуващи истории. Следваме тези и много други истории, докато Агенцията за морска и брегова охрана реагира на инциденти и произшествия по бреговете на Обединеното кралство.

Advertisement

Чудовищни шарани

Премиера от събота 18 май в 22:00 ч.

Приятелите рибари Том Доув и Нийл Спунър се завръщат за осми сезон приключения при ловене на шарани по цял свят. Този път те посещават два континента, като първото им посещение е изключително популярна дестинация в „рая на шараните“ в Хърватия – те се опитват да уловят шаран с тежест над 90 фунта в езерото Заярки в покрайнините на Загреб. След това двойката лети за Южна Африка; там те ще трябва да ловят риба на далеч по-големи разстояния, отколкото досега, използвайки лодки за съоръженията си… и всичко това под горещото африканско слънце. За последните два епизода от сезона Том и Нийл прекарват известно време в Северна Франция на две близки езера – Дер-Шантекок и Гигантика. Обикновено момчетата отиват на риболов заедно, но в случая те се разделят за първи път при второто езеро и ловят риба от двете страни на езерото…

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG & YouTube канала на Viasat World Bulgaria

Advertisement
Continue Reading
Advertisement