Connect with us

Знаменитости

Д-р TM Roh, Samsung: „Настъпи моментът сгъваемите устройства да станат масово достъпни“

Avatar

Публикувано

на

Dr TM Roh 3

снимка: ПР

Д-р TM Roh, президент на Samsung Electronics и директор „Мобилно потребителско изживяване“

Имаме удоволствието да препечатаме едиториал интервю на д-р TM Roh, президент на Samsung Electronics и директор „Мобилно потребителско изживяване“ , в което той разкрива едиториал завесата пред глобалната онлайн премиера Unpacked на Samsung, която ще се проведе през август тази година. 

През целия ми професионален път съм бил инженер и съм станал свидетел на множество иновации в Samsung, които са стигнали отвъд границите на възможното при  смартфоните. Нашата мисия е и винаги е била да създаваме технологии, които правят живота на хората по-добър. Преди десет години ние се заехме да създадем иновативна технология, като я базирахме на това, което е общо за всички смартфони – плосък правоъгълен екран. Зададохме си един въпрос: как бихме могли да имаме от всичко – по-голям дисплей и повече компантност?

Видяхме възможност не само да създадем нова форма, но и да сътворим нови изживявания, които до този момент не са били възможни със смартфон. Преодолявайки множество технологични препятствия, през 2019 г. успешно въведохме на пазара първия сгъваем смартфон и оттогава променяме бъдещето на индустрията.

Advertisement

Близо 10 милиона сгъваеми смартфона бяха доставени в цял свят през миналата година. Това е ръст от над 300% спрямо 2020 г. и аз смятам, че тази тенденция ще се запази. Вече достигаме момента, в който сгъваемите устройства стават широко разпространени и имат все по-солидни позиции на смартфон пазара.

И което е по-важно, сгъваемите устройства Samsung Galaxy промениха начина, по който използваме мобилни устройства и дадоха възможност на потребителите по света да подобрят своя начин на живот.

С еволюцията в динамиката на живот се разгръща нов потеницал 

Светът днес е по-свързан отвсякога и се променя много по-бързо от преди. Работата и забавлението се преплитат, а границите между физическия и виртуалния свят са размити. На едно и също място сме по работа, за забавление, за да се почувстваме по-добре и какво ли още не – това е нашият смартфон. Затова потребителите имат нужда от гъвкави устройства, за да удовлетворяват ежедневните си нужди.

Устройствата Galaxy Fold и Galaxy Flip отговарят на това изискване. Миналата година, 70% от потребителите на сгъваемите устройства Galaxy избраха Flip, за да погледнат на света от нова, по-различна перспектива. На потребителите на Flip им харесва да притежават устройство, създадено, за да изразяват себе си, независимо дали избират смели цветове за своя смартфон или заснемат кадри по нов начин във Flex режим.

Advertisement

Изживяването с Fold е съвсем различно.Един от трима потребители на сгъваемите устройства Galaxy миналата година избра това устройство, създадено за максимална продуктивност, защото то му позволява да постигне много повече чрез свръхсвързана, персонализирана функционалност. Потребителите на Fold обичат мултитаскинг режима за работа на екрана, който е с двойно по-голям размер, за да бъдат по-ефективни и да изпълняват задачите си по-бързо.

Потребителите на двата вида сгъваеми устройства посрещнаха с вълнение създаденото от нас. Тяхната положителна реакция е най-силната ни мотивация да вървим напред и затова сме посветени на този стремеж към да търсим нови възможности в мобилните устройства.

Тази година ние направихме подобрения във всеки детайл и добавихме нови изживявания с устройствата, които промениха поведението и навиците на потребителите. Вълнувам се да виждам как хората откриват нови начини да правят повече от нещата, които обичат, с новите сгъваеми устройства.

Разбира се, това не би било възможно без откритата съвместна работа и споделеното желание заедно с нашите партньори непрестанно да внедряваме иновации в мобилната категория. Работим с лидерите в индустрията, сред които Google, Microsoft и други партньори, за да разширим изживяванията, които са възможни чрез екосистемата на сгъваемите устройства.

Предефинираме границите на възможносто за хората по света

Advertisement

Преди три години сгъваемите устройства Galaxy можеха да се дефинират с една дума: революционни. Впоследствие много бързо стана ясно, че тази новаторска сгъваема форма перфектно пасва на модерния начин на живот. Резултатът е, че това, което преди три години е било новост, днес е предпочитаният избор на милиони хора.

На нашата предстояща Unpacked премиера на 10 август ще видите, че влиянието на нашата иновация не е само свързано с възможностите на технологиите. То определя най-вече това, което ти можеш да правиш. Отново се вдъхновихме от най-важния източник — потребителите на Galaxy устройствата, за да преодолеем бариерите на възможното.

Нямам търпение да ти покажа потенциала на нашите нови сгъваеми устройства Samsung Galaxy като един ултимативен инструмент за оптимална продуктивност и себеизразяване. Вече можеш да правиш повече, отколкото си смятал за възможно едновременно на едно устройство.

Бъди готов да разгърнеш света си.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement