Connect with us

Спорт

Евроспорт и ски звездата Линдзи Вон представят „По пътя към историята”

Avatar

Публикувано

на

На 5-и октомври Евроспорт обяви партньорството си с Линдзи Вон, най-успешната състезателка по ски алпийски дисциплини на всички времена, в резултат на което спортният канал стартира предаването „По пътя към историята“. То ще даде ексклузивната възможност на всички почитатели да опознаят отблизо иконата на зимните спортове по неповторим начин  – на пистата и извън нея.

Премиерният епизод на „По пътя към историята“ ще се излъчи на 7-и февруари 2017 година и заедно с Вон ще надникне зад кулисите на професионалната ѝ мечта да подобри собствения си рекорд за брой спечелени световни титли. Приключението е ключова част от подготовката за Зимните олимпийски игри през 2018 година, които Евроспорт ще излъчи.

 Американката Вон, родом от Вейл, Колорадо, е считана за най-успешната състезателка по ски алпийски дисципини на всички времена. До момента, 16 години след началото на кариерата ѝ, тя има завоювани вече 76 победи за Световната купа.  Олимпийската шампионка в спускането от Ванкувър 2010 дава пълен достъп до своето ежедневние за камерите на Евроспорт. Феновете ще видят как релаксира далеч от пистата, у дома, със семейство и приятели, ще разберат за личните ѝ увлечения и ще имат възможността да се потопят дълбоко в съзнанието на един елитен атлет, който се бори за спортно безсмъртие.

 Предаването ще пренесе зрителите на пътешествие през върхове, спадовете и предизвикателства, пред които Вон ще се изправи в стремежа си да стане олимпиец. Остават по-малко от 500 дни до началото на Зимните олимпийски игри през 2018-а и „По пътя към историята“ е важна стратегическа заявка за желанието на Евроспорт да разкаже човешките истории на атлетите, които ще се борят за златото в Пьончан.

Предаването ще се излъчва по всички телевизионни канали и платформи на Евроспорт, включително и онлайн на Eurosport Player – абонаментната услуга на Евроспорт, която дава достъп на феновете до ексклузивно съдържание на живо и при поискване.

Advertisement

Преди началото на предаването допълнително ексклузивно съдържание ще бъде достъпно и на специално създадено за шоуто приложение.

ASPEN, CO - NOVEMBER 26:  Lindsey Vonn of the US Women's Ski Team addresses the media during a press conference ahead of the Aspen Winternational Audo FIS Alpine Ski World Cup on November 26, 2015 in Aspen, Colorado.  (Photo by Doug Pensinger/Getty Images)

“Развълнувана съм, че имам възможността да споделя своята история с помощта на Евроспорт и „По пътя към историята“.  Следващите 18 месеца ще бъдат едни от най-вълнуващите в професионалния ми живот. Смятам, че няма по-добър партньор от Евроспорт, безспорният дом на зимните спортове, за този проект. Евроспорт е бил неизменна част от професионалния ми живот и сега е точният момент да надникне и в личния ми.

„По пътя към историята“ ще направи феновете част от едно приключение, по време на което, надявам се, ще изживея фантастични моменти. Зрителите ще станат свидетели и на част от ежедневните предизвикателства, с които всеки професионален атлет  трябва да се справи. Ще бъде забавно“, коментира Линдзи Вон.

“За нас в Евроспорт е изключително вълнуващо да работим с Линдзи, истинска глобална суперзвезда. В кариерата си до момента тя е доказала, че не е просто пионерът, превърнал се в глобална икона, но също така пример за милиони по света. Почитателите ѝ ще имат уникалната възможност да видят как този атлет от световна величина се подготвя – моментите на успех и падение, както и предизвикателствата, с които се сблъсква „по пътя към историята“.

Предаването е отличен пример за новия Евроспорт – канал, който създава уникално съдържание, което допълва ненадминатото отразяване на живо на спортни събития. Тази зима Евроспорт представя всяко Световно първенство и всяка Световна купа“, допълва Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт.

Advertisement

През юни 2015 Discovery Communications и Международният олимпийски комитет подписаха договор, по силата на който Евроспорт получава ексклузивни права за ефирно излъчване  на всеки от 50-те европейски пазара в обхвата на договора за следващите два цикъла на олимпийските игри – от 2018 до 2024 (Пьончан 2018, Токио 2020, Пекин 2022 и олимпийските игри през 2024).

Continue Reading
Advertisement