Connect with us

Tехнологии

Иновативните решения на Brother помагат за опазването на планетата

Avatar

Публикувано

на

Brother Earth02 1

снимка: ПР

През април отбелязваме за 51-ви път Международния ден на Земята – глобална инициатива, чиято цел е опазването на нашата планета и съхраняване на живота. Японският производител на печатащи устройства Brother и тази година подкрепя празника и всеки ден работи целенасочено за развитието на устойчив модел на кръгова икономика чрез въвеждането на иновативни решения за рециклиране.

Неотдавна компанията обяви, че е направила пробив в преработването на вече използвани тонер касети, който ѝ позволява да възстановява и рециклира материалите от консумативите за печат, за да бъдат оползотворявани като източник за производството на „нови“. Положителен ефект от тази иновативна стъпка е не само справянето със замърсяването с пластмаса, но и намаляване с 37% на използвания въглероден диоксид при процеса на преработване в сравнение с производството на нови тонер касети. Благодарение на инициативи като тази, Brother успя да постигне целта си за намаляване на емисиите на CO2 до 2030 г. с 10 години по-рано.

Освен преките ползи, които носи за опазването на природата, рециклирането на тонер касети помага на японската компания повече от десетилетие да подкрепя благотворителната инициатива Cool Earth. Дейността на организацията е активно да работи с общностите от тропическите гори за спиране на обезлесяването и неговото въздействие върху климата.

„За всяка касета с мастило и тонер, която клиентите връщат за рециклиране, Brother прави дарение на Cool Earth. Така помагаме на коренното население в перуанската част на Амазонка да се грижи за 70 000 хектара дъждовни гори. Това са повече от 27 милиона дървета, които съхраняват 10 милиона тона въглерод.“ – коментира Ива Тотева, мениджър „Маркетинг и продажби“ в Brother България.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement