Connect with us

Общество

Кока-Кола ХБК България с две отличия за доброволчество и дарителство

Avatar

Публикувано

на

BCause photo by Georgi Merdzhanov

снимка: Георги Мерджханов

Екипът на компанията заслужи признанията сред десетки номинации в годишните награди на TimeHeroes и фондация BCause

Семейството на Кока-Кола ХБК България бе отличено за пореден път за доброволческата си и дарителска дейност – този път от най-голямата платформа за доброволчество у нас – TimeHeroes, както и от фондация BCause, Българско дружество за връзки с обществеността /БДВО/, Българската асоциация за управление на хора /БАУХ/ и Aсоциацията на КСО специалистите /БАКСОС/.

Доброволците на компанията заслужиха признанието в годишните награди за доброволчество на TimeHeroes – „ГЕРОИТЕ“, в категория “Компании” – с устойчивото си участие в програмата #YouthEmpowered, която цели да осигури пълноценна подготовка на хиляди младежи за успешен кариерен старт. Фокусът на усилията е върху развитието на умения, които да позволят плавното навлизане на младите хора на пазара на труда.

В сърцето на програмата са нейните ментори, сред които редица експерти на Кока-Кола ХБК България, които подпомагат развитието на личностни умения и бизнес компетенции у младежите. От 2017 г. до днес над 300 специалисти са отделили близо 4 000 часа за доброволчество в рамките на програмата, благодарение на които са обучили повече от 16 000 млади хора в цялата страна.

Advertisement

Програмата обхваща младежи на възраст 16-26 години и се фокусира върху три основни целеви групи: ученици в основен етап на образование от училища с висок процент на отпадане от образователната система, ученици в последните години на гимназиално образование (с цел превенция от бъдещо отпадане от образователната система и пазара на труда) и студенти (с фокус върху повишаване на мотивацията и квалификацията за успешен кариерен старт).

Преди броени дни Кока-Кола ХБК България бе отличена и с годишния почетен знак за дарителство за 2021 г. на фондация BCause „Отговорна фирма – отговорни служители“, който бе връчен за развитието на програма за насърчаване на редовното дарителство сред служителите на работното място.

„Всички ние, които сме част от семейството на Кока-Кола ХБК България, вярваме, че всяка стъпка е от значение за общото добро и че личният пример е това, което стои в основата на доброволчеството и дарителството. Ще продължаваме да даряваме с готовност и желание нашето време, знания и опит, защото искрено вярваме в каузите, зад които стоим. Благодаря от името на целия ни екип за тези признания и нека заедно мултиплицираме добрите дела – със сърцата и с действията си“, каза Мая Иванова, мениджър „Корпоративни партньорства и социална отговорност“ в Кока-Кола ХБК България.

Годишните награди „Отговорна фирма – отговорни служители“ се връчват на българските компании, които насърчават и развиват дарителството на работното място, за седма поредна година. Кандидатите за Годишния знак са включили в кандидатурите си общо 117 различни проекта, в които са имали възможност да участват техните близо 37 000 служители през 2021. В

резултат на тези усилия са били дарени 1 150 000 лева за различни каузи, както и десетки хиляди часове доброволен труд.

Advertisement

Най-голямата доброволческа платформа в България – TimeHeroes.org, отличава силните примери, допринесли за развитието на доброволческата култура в страната, с наградата “ГЕРОИТЕ” за пети пореден път. Под мотото “Вижте героите” и тази година журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, насочи светлините на прожекторите към онези доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели и новаторски, и са израз на активна общественополезна дейност или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

Continue Reading
Advertisement