Connect with us

Lifestyle

Маратон Плевен събира 2 пъти повече участници през 2015

Avatar

Публикувано

на

Над 300 са регистрираните участници във втрото издание на Маратон Плевен. Състезанието се провежда за втори път и е орагнизирано от Спортен клуб “Бегач”, Eyes Open и община Плевен. Класическото трасе от 42 195 м е сертифицирано от Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и тази година е променено, че да съдържа по-малко изкачване и организаторите очакват рекорд.

Стартът е в неделя в 9 часа на обновения площад в центъра на града. Дистанциите са 4: класическата 42.195 метра, полумаратон – 21.1 км, щафета 2 души х 10.5 км и 3 км безплатен градски крос.

В рамките на тазгодишното състезание се провежда и републиканското първенство по полумаратон съвместно с БФЛА. В него участват 52 български професионални атлети сред които топ атлетите Милка Михайлова, Христина Козарева, Йоло Николов, Шабан Мустафа и др.

Всяко състезание на СК “Бегач” има благотворителна кауза, в това е съвместно с местната органзиация на Червеният кръст и е осигуряване на ‘Топъл обяд’ на 30 деца в неравностойно положение в община Гулянци. Хората в общината са едни от най-бедните в страната.

Спортният спонсор е Asics, сред спонсорите са Tri.Art Food Company, Deloitte, BMW, LIDL, магазини Running Zone и местни фирми, които подкрепят инициативата. Участниците ще получат парични и предметни награди.

Advertisement

Снимки от миналогодишното издание за илюстрация може да намерите на сайта на маратона. Цялата информация се намира на Plevenmarathon.com.

Continue Reading
Advertisement