Connect with us

Кино

Световно турне на Banff Mountain Film Festival идва в София

Avatar

Публикувано

на

За трета поредна година Banff Mountain Film Festival World Tour ще донесе духа на приключенията и планинската култура в България. Тази година световното турне включва най-добрите планинарски филм, разкриващи удивителeн режисьорски талант пред публиката в целия свят.

„Както всяка година и в тазгодишното издание на фестивала, сме събрали вълнуваща програма, която ще въвлече публиката в онези вдъхновяващи истории, които ни карат да продължаваме да изследваме света“, казват организаторите на фестивала.

Световното турне за 2015/2016 представя страхотна програма от вълнуващи и провокативни филми, разкриващи живота в планината. Те фокусират вниманието върху отдалечени култури, напрегнати експедиции сред екзотични пейзажи и се съсредоточават върху наситените с адреналин екшън спортове.

„Най-хубавата страна на това да си домакин на Световното турне, е възможността да видиш толкова много любители на спортовете на открито на едно място, да ги вдъхновиш за нови приключения и заедно да споделите любовта си към планината.“ казват организаторите от XCoSports. „Винаги виждаш стари приятели и създаваш нови такива по време на фестивалните дни. Това е най-страхотната част“.

През 2015г. най-престижният планинарски кинофестивал в света Banff Mountain Film Festival празнува своята 40та годишнина, като продължава да представя най-добрите спортни, природни и приключенски филми пред публиката в Банф, Канада и още 40 страни в целия свят.

Не пропускайте да станете част от двете филмови вечери на Banff Mountain Film Festival World, наситени с духа на приключенията и природата на 23 и 24 Февруари от 20:00ч. в Синема Сити, Парадайз Мол.

Филмите:

Advertisement

В България ще гостуват заглавия като:

„Eclipse“ („Затъмнение“) – Лентата печели награда за Най-добър филм в категорията Снежни спортове. Фотографът Рубен Краб е твърдо решен да заснеме кадри на скиор на фона на слънчевото затъмнение през 2015г. в Свалбард, Норвегия. Времето обаче се влошава, указанията са оскъдни, напрежението е голямо, а скиорите просто искат да карат.
„Unbranded“ („Немаркирани“) – отличен с Наградата на публиката, филмът разказва за четирима мъже, 16 диви мустанга и пътешествието на което се отправят – 5000 км през Американския Запад, от Мексико до Канада. В духа на приключенията, уискито е силно, темпераментът е горещ, препятствия не липсват, а приятелството е връзката, която крепи всичко. Може ли обаче това пътуване да помогне за спасяването на свободата на дивите мустанги в обществените земи? Само времето ще покаже.

„The Search for Freedom“ („В търсене на свободата“) – Това е история за желанието на човек да живее в настоящия момент и да прави онова, което го прави истински щастлив. Едно визуално преживяване, разказано през очите на най-ярките пионери, легенди и мечтатели в света на аутдор спортовете.

Билети за двудневния форум вече можете да закупите от www.cinemacity.bg или на място в Cinema City Paradise, град София, бул. Черни връх 100.

Партньори на тазгодишното издание на фестивала в България са магазини за спортна екипировка Basecamp, магазини за спортна екипировка Scott. Медийни партньори на събитието: peika.bg, 360°, sofialive.bg, mtb-bg.net, befsa.com.

Advertisement

Повече за Banff Mountain Film Festival ще намерите тук: www.banffmountainfestivals.ca, www.banffmountainfestivals.ca
Повече за цялото събитие ще намерите тук: www.xcosports.com и на
https://www.facebook.com/events/921371911273323/

Continue Reading
Advertisement