Connect with us

Класическа

Симфонична приказка с ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ

Avatar

Публикувано

на

Максим Ешкенази, снимка: PR

След като през последните четири сезона Фортисимо Фамилия неуморно представя на децата и техните родители инструментите от състава на симфоничния оркестър, тази неделя любими актьори и оркестъра на Софийска Филхармония ще разкажат още една тематична история, която въвлича всички вече познатите музикални „герои“.

„Петя и вълкът“ е Симфонична приказка, която учи децата как да различават музикалните инструменти като асоциира всеки инструмент с различен характер. Това е най-известното произведение на Сергей Прокофиев, изумителен талант, започнал да композира музика едва петгодишен, още преди да може да пише правилно. „Децата, които посещават концертите на Фортисимо Фамилия през последните години вече се срещнаха с основните музикални инструменти поотделно и успешно ги разпознават. Ето защо дойде и правилният момент да разкажем класическата симфонична приказка и да затвърдим наученото„, коментира Максим Ешкенази, идейният създател на програмите Фортисимо.

На сцената на зала България, приказката ще разкажат двама от най-харизматичните актьори от семейството на Фортисимо. В ролята на вълка влиза актьорът от Народния театър Иван Юруков, а в тази на Петя – щурата и приказлива актриса Мая Бежанска.

Билети на касата на Концертен комплекс България (1000 София, ул. „Аксаков”1 тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа), както и онлайн на www.sofiaphilharmonie.bg

Advertisement
Continue Reading
Advertisement