Connect with us

Класическа

Стефан Тарара ще представи „Лебедово езеро“ в Софийска филхармония

Avatar

Публикувано

на

На 19 юни, неделя, в зала „България“ ще звучи една наистина предизвикателна програма с участието на експанзивния цигулар Стефан Тарара и забележителния диригент Хория Андрееску. Концертът ще започне със самобитния и същевременно космополитен музикален изказ на Лигети, ще продължи с „концерта-пътешественик“ на Прокофиев, концерт-огледало на неговите „Ромео и Жулиета“ и ще завърши с безсмъртната музика на „Лебедово езеро“ на Чайковски!

Гост солист на 19 юни ще бъде цигуларя – Стефан Тарара, един от любимците на софийската публика от миналия сезон. Той е носител на първи награди от десетки международни конкурси и свири на майсторска цигулка „Николо Галиано“. И за да бъде вечерта още по-запомняща се, концертът ще бъде дерижиран от Хория Андрееску. Той отново ще ни „зарази“ със своята неудържима енергичност и ще ни очарова със задълбочения си прочит на произведенията.

Припомняме на уважаемата публика, че Софийската филхармония предлага на своите почитатели специални цени до края на сезона – 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармония.

Continue Reading
Advertisement