Connect with us

Класическа

Фортисимо Академия представя „Вивалди“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

След като вече четири години Фортисимо Фамилия създава детски и тийнейджърски образователни концерти, в които представя класическата музика по свой иновативен, съобразен с възрастта на слушателите начин, през този сезон стартира и серията концерти, наречена Фортисимо Академия. Своето място в тази „музикална академия“ могат да намерят вече порасналите любители на класическата музика, както тепърва заинтригуваните от този необятен свят, така и другите, които искат да чуят и научат повече за композиторите и произведенията, на които днес слагаме етикет „класически“.

 „Във Фортисимо Академия вярваме, че никога не е късно да се потопиш в света на класическата музика, да го оставиш да те докосне и да го разбереш – с ушите и сърцето си“, споделя Светлина Терзиева, директор на програмата.

Безценен гид в света на класическата музика по време на концерите ще бъде актьорът Владимир Пенев, с помощта на  диригента Драгомир Йосифов и оркестъра на Софийска Филхармония. Тази неделя ще се състои и първата музикална лекция за възрастни, в която солистите Мария Черноокова (фагот), Гергана Иванова, (флейта), Павел Златаров (цигулка) и Стефан Врачев (чембало) ще пренесат публиката в края на XVII и началото на XVIII век за една незабравима среща с изкуството на Антонио Вивалди. Музиката на “Рижия Абат” не спира да звучи повече от три столетия. Какви са тайните, които тя крие публиката ще научи още в първия час на Фортисимо Академия, а до края на музикалния сезон организаторите обещават още два концерта за възрастни!

Фортисимо Академия е част от образователната програма Фортисимо Фамилия, основана от Максим Ешкенази, реализирана с подкрепата на фондация „Америка за България“ и в партньорство със Софийска Филхармония.

Билети на касата на зала „България”; 1000 София, ул. „Аксаков”1

Advertisement

тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа

Continue Reading
Advertisement