Connect with us

Общество

Фотографското онлайн списание Obscura Mag с национален фотографски конкурс и първо печатно издание

Avatar

Публикувано

на

Фотографското онлайн издание Obscura Mag организира своя първи фотографски конкурс на тема „Там, където не съм бил“. Отворената покана с национален мащаб кани всички фотографи да споделят своя прочит по темата за търсенето, откриването и индивидуалната творческа реалност и да навлязат в дълбините на абстракцията.

Конкурсът ще се проведе в рамките на месец декември, като в него могат да се включат всички независими родни артисти. Участниците ще имат възможността да споделят между 5-15 авторски фотографии по темата, съпътствани от кратко есе, описващо проекта и идеологията зад фотографската серия.

Подробна информация за творческия екип, отговорен за журирането, и за техническите изисквания за кандидатурите е достъпна на официалния сайт на медията на линк – https://obscuramag.com/open-call/ . Критериите, по които ще се оценяват фотографските поредици, включват творческо изпълнение на задачата, експресивност и актуалност.

Победителите в конкурса ще бъдат публикувани в първото печатно издание на медията, което ще бъде издадено през лятото на 2024 г. и ще покрива темите от конкурса чрез авторски материали, ексклузивни интервюта с родни и чуждестранни фотографи и модерна и актуална визия.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 20.01.2024г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement