Connect with us

Култура

Чудовищата имат човешки лица в смразяващия трилър „Стая за гости“

Avatar

Публикувано

на

Новата сензация на трилър литературата разказва експлозивна история за смразяващ сериен убиец. 

Най-страшните чудовища винаги носят човешки лица. Това ни предупреждава смразяващият нов психологически трилър от френско-американската писателка Клемaнс Мишалон„Стая за гости“, който разтърси почитателите на жанра по света и спечели наградите на New York Times и Amazon за най-добър трилър на годината.

Сега тази завладяваща и прецизно изпипана история, сякаш извадена от най-страшните ни кошмари, се появява и на български език, за да запознае читателите с ужасяващ сериен убиец, погледнат през очите на хората, които го познават най-добре. 13-годишната му дъщеря. Любимата му съпруга. И единствената жертва, успяла да излезе жива от неговата „Стая за гости“.

Ейдън Томас е онзи човек в квартала, на когото винаги можеш да разчиташ. Млад, стабилен, спретнат и трудолюбив мъж. Отдаден съпруг. Мъж, на когото бихте оставили детето си на опашката в супермаркета, когато сте забравили млякото. Грижовен баща, който винаги помага на дъщеря си с домашните.

Но зад перфектната фасада Ейдън Томас крие тайни. Мрачни, ужасяващи тайни, които приемат облика на девет жени. Осем, които никога повече няма да се върнат вкъщи. И още една – Рейчъл – която вече пет години е затворена в бараката в задния му двор, все още жива.

Advertisement

Когато обичната съпруга на Ейдън умира, той е принуден да напусне дома си с 13-годишната си дъщеря Сесилия. Ейдън няма друг избор, освен да вземе и Рейчъл със себе си и да я представи като семейна приятелка, която се нуждае от място, където да остане известно време.

След пет години в плен Рейчъл знае какви са правилата в къщата. Знае, че животът ѝ зависи от това да бъде покорна. Ала промяната разбужда инстинкта ѝ за оцеляване. В малката „Стая за гости“ тя крои планове, които да я спасят от чудовището. И е готова да избяга на всяка цена. Дори да трябва самата тя да се превърне в още по-голямо чудовище.

Умен и заплетен, неочакван и смразяващ, „Стая за гости“ успява да предложи нов поглед към класическия сюжет за серийния убиец. В началото в центъра на историята сякаш стои опасен мъж и неговите непростими престъпления, но под безмилостното перо на Клемънс Мишалон романът се превръща в дълбок и брутален разказ за издръжливостта и оцеляването.

Подходящ за почитателите на Джилиан Флин и true crime историите, „Стая за гости“ е взривоопасен и хипнотичен трилър, който ще ви завладее и разтърси.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement