Connect with us

Събития

Потребителите са по-склонни да се доверят на инфлуенсър

Avatar

Публикувано

на

Потребителите са по-склонни да се доверят на инфлуенсър, отколкото на реклама. Това е едно от заключенията, които Ния Коцева, съосновател и изпълнителен директор на INFLUENCER.BG, представя в онлайн курса „Инфлуенсър маркетинг“ в M3 College. Той разглежда задълбочено една от най-актуалните тенденции в модерния PR и обхваща ключовите елементи при планирането и провеждането на успешна кампания с инфлуенсъри.

M3 College e първият онлайн колеж по PR в България, който предлага курсове по редица важни теми, свързани с комуникационния бизнес. Една от тях безспорно е инфлуенсър маркетингът, който се наложи като задължителен елемент при промотирането на продукти и услуги. Инфлуенсърите се превръщат в посланици на брандове и рекламни лица на бизнеси от различни сектори, тъй като разполагат с голяма аудитория, с която общуват активно. Именно това стои в основата на вземането на решения от страна на потребителите. 88% от хората се доверяват на онлайн отзиви от познати лица и определят получаването на обратна връзка за продукт като определящ фактор при вземането на решения, сочи проучване на Nielsen от 2020 г. Днес потребителите разчитат на мнение от първо лице, което да изпробва и представи продукта напълно обективно – нещо, което липсва в традиционната реклама.

89.2% от маркетинг експертите вярват в ефективността и ползите от партньорство между бранд и инфлуенсър заради личното им отношение към потребителите и качеството на посланието, което предоставят, според глобално проучване за 2020 г. на платформата SocialPubli. Въпреки това много от бизнес лидерите (63%) не инвестират в такива кампании поради липсата на опит и познания в работата с инфлуенсъри. Изпитание пред тях се явява и недостигът на информация и методи, чрез които да изберат подходяща личност за своя бранд.

Още информация за ролята на инфлуенсърите в съвременните комуникации, както и интересни тенденции, свързани с тази индустрия, може да бъде открита в курса „Инфлуенсър маркетинг“ в М3 College.

Continue Reading
Advertisement