Connect with us

Lifestyle

Близо 3800 деца ще получат безплатни ски курсове чрез програмата „Научи се да караш ски“

Avatar

Публикувано

на

Инициативата се осъществява с подкрепата на Мтел и се провежда за 8-ма поредна година.

Със състезание по гигантски слалом на писта „Меча поляна“ на Витоша стартира осмото издание на проекта „Научи се да караш ски“, който се реализира със съдействието на Мтел. Програмата е предназначена за деца от I до IV клас (възраст 6-10 години) и се реализира от БФСки в партньорство с Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Тази година организаторите планират в проекта да вземат участие близо 3800 ученици.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Ministarat na sporta Krasen Kralev pozdravi malkite skiori[/media-credit]

Благодарение на „Научи се да караш ски“ децата получават безплатни курсове по ски, като досега участие в проекта са взели над 17 350 ученици. Инициативата се осъществява чрез Регионалните инспекторати по образование София-град, София-област, Смолян, Благоевград, Пловдив, Плевен и Кюстендил. Тази година за първи път в проекта са включени и училища от Кюстендил.

 

Освен за развитието на зимните спортове, Мтел се грижи и за безопасността на ски пистите. През 2015 година телекомът инициира кампания за безопасно каране, която цели да обърне внимание на скиорите и сноубордистите колко важно е да спазват правилата по пистите. За тази цел компанията осигури табели с предупредителни послания, които са поставени на ключови участъци по пистите, на предпазните мрежи, както и на всички протектори, разположени на опасни места, където има стълбове, машини за сняг, дървета, контейнери и други. Посланик на кампанията е човечето Здравко, което и през този сезон ще напомня на всички в планината да спазват правилата за безопасност.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement