Connect with us

Култура

ЕГМОНТ издава първа книга от поредица ИЛУМИНЕ

Avatar

Публикувано

на

Издателство „Егмонт” ще предложи на българските читатели първа книга в ново епично научнофантастично приключение. ИЛУМИНЕ: Досието Illuminae_01 ще излезе едновременно в хартиен и електронен формат на 11 юни. Автори са австралийското писателско дуо Ейми Кауфман и Джей Кристоф. Историята в съвместния им роман се развива през 2575 година и е разказана под формата на хакнати файлове – имейли, схеми, военни досиета, медицински доклади, интервюта и още. Експлозивна смес от емоции, действие и моменти, които ще накарат читателите да затаят дъх, никак не е чудно, че компанията Plan B Entertainment на Брад Пит закупи правата за екранизацията на книгата още през ноември 2015 г.

Ейми Кауфман е автор на бестселъри на New York Times като These Broken Stars и This Shattered World. Тя пише научна фантастика за тийнейджъри и обича да готви, да плава, да пътува и да спи.

Джей Кристоф е австралийски писател на фентъзи и научнофантастични романи. Живее в Мелбърн, висок е 2 метра и му остават приблизително 13 380 дни живот (по негови изчисления). Живее със своята съпруга, която мисли за таен агент и кунг-фу наемен убиец. Джей не вярва в щастливите завършеци.

Continue Reading
Advertisement