Connect with us

Музика

Зорница Иларионова пусна първия си видео клип

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Великолепната цигуларка  Зорница Иларионова, която спечели два приза – за “Активна творческа дейност”, и заедно с пианистката Мартина Табакова получиха отличието “Ансамбъл на годината”, засне първия си видео клип на романтичната тема на Пьотър Илич Чайковски „Сантиментален валс“ .

Необикновенна, стилна и въздействаща продукция, с филмови кадри съчетаващи красотата на произведението и перфектния тон и фразиране на Зорница Иларионова.

Пианиста в записа е Мария-Елена Средрева. Режисьор и оператор на красивата лента е Михаил Янакиев. Монтажът и постпродукцията е на Михаил Янакиев и на Стойчо Стоянов, музикант и собственик на много добре развиващата се музикална школа XS Artist – music school.

Видео клипа на Зорница Иларионова е финансиран от програма „Солидарност в културата“. Инициативата се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата „Солидарност на културата“.

Advertisement

Млада, красива и изключително талантлива, Зорница Иларионова е завършен музикант с редица международни награди и представя достoйно страната ни престижви музикални световните сцени – Япония,  Атина (Гърция), Турция, Германия, Франция, Испания, Лондон(Великобритания), Виена(Австрия) и Ню Йорк(САЩ). На тържествена церемония в Кралския Дворец „Ел Пардо“ в Мадрид през 2014-та година, Зорница Иларионова е наградена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда за най-добър млад цигулар. Лауреат на Голямата награда на конкурса и специалната награда на Френското национално радио. Редовен солист на камерните и симфонични оркестри в България и чужбина.

Зорница Иларионова е специален гост в турнето „ SYMPHONY WAY” на Васил Петров, което ще премине през  Пловдив (21 Юли, Летен театър Бунарджика), Бургас, (23 Юли, Летен театър), Петрич (27 Юли, стадион Цар Самуил), Варна (7 Август, Фестивален и конгресен център) и двата есклузивни концерта на 25 юли открита сцена в Zornitza Family Estate Relais & Châteaux, Мелник и на 14 август, Амфитеатър на BlackSeaRama Golf & Villas.

Гледайте видео клипа към „Сантименталел валс“ на Пьотър Илич Чайковски в новия канал на Зорница Иларионова:

Advertisement
Continue Reading
Advertisement