Connect with us

Музика

Идан Райхел: „Ще направя уникално шоу в София“

Avatar

Публикувано

на

Снимка: Идан Райхел; ПР

Музикалният посланик на толерантността се срещна ексклузивно с българска публика месец преди акустичния си концерт

„Ще направя уникално шоу в София. София ще стане столица на толерантността – каза световноизвестният израелски музикант Идан Райхел на ексклузивна среща с представители на институции, български медии и шоубизнес вчера в Nu Boyana Film Studios. – Градът, който през годините е бил дом на различни народи и ги е обединявал, е най-подходящото място за това.“

Срещата с Идан Райхел се състоя само месец преди първия му концерт, с който на 17 септември ще се открие ТОЛ-ФЕСТ (TOLE-FEST) 2016 – Фестивал на толерантността. Концертът на Райхел и неговата мултикултурна формация Idan Raichel Project ще се проведе на открита сцена под звездите, изградена сред внушителен античен декор във филмово студио Nu Boyana.

Oрганизатори на ТОЛ-ФЕСТ 2016 са Quadrant Beverages/Pepsi, Eurohold (Mazda & Fiat), Nu Boyana, Столична община и Посолството на Израел в България. 10% от приходите ще бъдат дарени на Български Червен кръст.

 „Фактът, че сме заедно, е най-силното доказателство, че само така можем да преодолеем страха, да изградим много по-добро общество и разбира се най-важното ни оръжие за тази цел ще е музиката“ – сподели Тамир Шабат, изпълнителен директор на Quadrant Beverages/Pepsi.

„Идан Райхел разпространява силно послание на толерантност, за това да възприемаме другите такива каквито са. Сигурна съм, че след концерта му българите ще заобичат още повече израелската музика“ – коментира Н. Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел в България.

Advertisement

Домакинът Ярив Лърнър, изпълнителен директор на Nu Boyana Film Studios, подчерта, че се радва да види как хора от различен произход се обединяват чрез музиката и че „трябва да използваме това събитие, за да строим мостове, а не стени“.

По време на срещата премиерно за България беше излъчен и документалният филм за музиканта „A Bridge of Hope“. В ексклузивната среща взеха участие още Максим Бехар, основател и изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc. и Екатерина Борисова, началник-отдел „Фондонабиране и маркетинг“ в Българския Червен кръст (БЧК).

Билети за концерта на Идан Райхел могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн на страницата на Eventim.bg: http://www.eventim.bg/bg/bileti/idan-raichel-in-sofia-acoustic-show-nu-boyana-film-studios-438725/event.html, а също и в мрежата на TicketPro: http://www.ticketpro.bg/jnp/music/1920538-idan-raichel-in-sofia-acoustic-show.html.

Официални партньори на ТОЛ-ФЕСТ 2016 са: Сдружение за приятелство и сътрудничество между Израел и България, Спортен клуб „Бегач“, Right Rental. ПР консултант на проекта е M3 Communications Group, Inc.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement