Connect with us

Култура

Изгубена пощенска картичка преобръща съдбата на три поколения в новия роман на Лия Флеминг

Avatar

Публикувано

на

„Пощенската картичка“ (ИК „Софт Прес“) е богато извезан гоблен от призраци от миналото и опасни тайни, забранени копнежи и съкрушителни истини и ще прикове вниманието на читателя от първата до последната страница. Пленителна приказка, която обхваща няколко десетилетия и континента и която подтиква читателя да отгръща с нетърпение страниците, за да открие какво се случва по-нататък.

Всичко започва във Великобритания през 1923. Седемгодишната Каролайн расте на воля в красиво старинно имение в шотландската провинция. Своенравното момиченце обожава белгийската си бавачка и с нетърпение очаква посещенията на леля си Фийби – единствената й жива роднина, от Лондон. Красивата леля е актриса и я глези като никой друг. Но тайната, която пази, ще преобърне живота на Каролайн завинаги.

Лия Флеминг притежава изключителния талант да създава правдоподобни, многопластови герои, към които читателят се привързва, ако и не винаги да одобря действията и житейските им избори, и с които трудно се разделя, когато затвори последната страница.

„Впечатляващ исторически роман, който остава в мислите дълго след отгръщането на последната страница… „Пощенската картичка” е истинско съкровище! Лия Флеминг е роден разказвач!”

Кейт Аткинсън

В Австралия през 2002 година срещаме талантливата оперна певица Мелиса. Тя наскоро е спечелила престижна стипендия, за да продължи образованието си в Лондон. Но преди заминаването си трябва да се сбогува с тежко болния си баща. На смъртния си одър той й разкрива, че не познава своя произход, и я моли да научи повече за живота му в Европа като дете. Въоръжена с кутия, пълна със семейни реликви, младата жена поема на дълго, изпълнено с препятствия пътешествие в търсене на корените си.

Advertisement

От мъгливата Шотландия до екзотичен Египет, от военен Лондон до дивата австралийска пустош, британската писателка Лия Флеминг отвежда героите си на емоционално пътешествие през най-бурните десетилетия на двайсети век с една история за любовта, загубата и стойността на семейството.

 

Continue Reading
Advertisement