Connect with us

Музика

„К‘во Не Чу“ на DARA е най-слушаният БГ хит

Avatar

Публикувано

на

Годишната класация „Топ 100 на най-излъчваните песни през 2016“ на ПРОФОН и BMAT

Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT представят годишната класация „Топ 100 на най-излъчваните песни“ в радио и телевизионния ефир на България за 2016-та година. Класацията обхваща периода от 1-ви януари до 31-ви декември 2016 и е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на 40 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.

Най-излъчваната песен за изминалата година е хитът на турския DJ и продуцент Mahmut Orhan – “Feel” – с участието на певицата Sena Sener. Второ място заема френската изпълнителка Imany с ремикс версията на хита ѝ “Don’t be so shy (Filatov & Karas Remix)”. Трета в класацията за 2016 г. е “Be the one” на британката Dua Lipa. На четвърто място се нарежда сингълът на австралийската звезда Sia, която превзе класациите с “Cheap thrills”. Следват румънските DJ-и Monoir и Osaka с песента “The violin song”, която включва семпъл с изпълнение на „Мистерия на българските гласове“. На 6-та и 7-ма позиция са британският музикален продуцент Duke Dumont с “Ocean drive” и румънските артисти Manuel Riva & Eneli с хита “MHM MHM”. Осмото място се заема от албанската сензация Ера Естрефи, която излезе напред в класацията с парчето “BonBon”. В годишния топ 10 влизат още Джъстин Бийбър и “Sorry” и летният хит “California” на Mario Joy.

Най-слушаната българска песен за 2016-та година е хитът „К‘во не чу“ на финалистката от X Factor – DARA. Следва я “If love was a crime”, с която Поли Генова класира България на престижното 4-то място на конкурса Евровизия 2016 в Стокхолм. Третата позиция е за Криско и парчето „Дали това любов е“, а на четвърто място е „Да избягаме“ на Невена Пейкова с участието на Стивън Ачикор. Пети са БГ дуета на годината Pavell & Venci Venc’ – “Setaabrat”. Шеста позиция заема Гери Никол с “I’m the queen”. Следват я Михаела Маринова с баладата „Не ти ли стига“ и „24/7“ на Пламен и Иво. Девета позиция е българския топ 10 е за клубната ремикс версия на „Маски долу“ на Deep Zone Project, а десетото място в чарта е за „Drama Queen” на Графа.

TOP 10 Airplay за 2016 година:

Advertisement
  1. Feel – Mahmut Orhan Feat. Sena Sener
  2. Don’t Be So Shy (Filatov & Karas Remix) – Imany
  3. Be The One – Dua Lipa
  4. Cheap Thrills – Sia
  5. The Violin Song – Monoir / Osaka
  6. Ocean Drive – Duke Dumont
  7. MHM MHM – Manuel Riva & Eneli
  8. BonBon – Era Istrefi
  9. Sorry – Justin Bieber
  10. California – Mario Joy

TOP 10 BG Airplay за 2016 година:

  1. К’во не чу – Dara
  2. If Love Was A Crime (Eurovision 2016 – Bulgaria) – Poli Genova
  3. Дали Това Любов Е – Криско
  4. Да избягаме – Невена Пейкова Feat. Steven Achikor
  5. Setaabrat – Pavell & Venci Venc’
  6. I’m The Queen – Gery-Nikol
  7. Не ти ли стига – Михаела Маринова
  8. 24/7 – Пламен И Иво
  9. Маски Долу (Extended Club Version) – Deep Zone Project
  10. Drama Queen – Графа
Continue Reading
Advertisement