Connect with us

Култура

Книга-изненада излезе точно за концерта на супергрупа „Фондацията”

Avatar

Публикувано

на

След грандиозния си концерт снощи „Фондацията” прокараха мост между миналото и бъдещето с музика, свързваща поколения българи. Сега в ръцете ни е една дълго пазена тайна – книгата „Фондацията”, която разкрива пътя, по който минаха Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, за да слеят музиката си в супергрупата „Фондацията”. Едноименното издание (ИК „Сиела”) излезе точно в навечерието на концерта в зала 1 на НДК и представлява луксозен мултимедиен продукт от разказите на петимата музиканти, фотографии и CD с първия албум на групата, записан заедно със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григор Паликаров.

Книгата „Фондацията” е пътуване във времето, а разказите на рок легендите пред журналиста Лилия Илиева описват историята на песни като „20-и век”, „Уморени крила”, „Вкусът на времето” и „След 10 години”. Песните обаче са само част от вълнуващите истории на представителите на бандите „Щурците” , „ФСБ”, „Б.Т.Р.” и „Те”.  В книгата ще откриете откровения от първо лице за неща, малко известни на масовата публика – зараждането на проекта и измислянето на името „Фондацията”, успехите и трудностите, съпровождали музикантите по пътя им от малки софийски банди до суперуспеха на съвместната им работа. Лилия Илиева успява да достигне и до по-интимни кътчета в живота на артистите, а след всяко интервю има и разтоварваща блиц част, в която музикантите отговарят на въпросите за своите любими неща.

Изданието предлага както професионални фотографии, така и снимки от личен архив. А за още по-дълбоко потапяне в музиката от диска има и приложение с текстовете на песните. Книгата „Фондацията” е задължително попълнение в меломанската колекция на всеки почитател на класния рок.

 

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement