Connect with us

Събития

Легендарна американска танцьорка на пилон прави уникално шоу у нас

Avatar

Публикувано

на

Уникалното шоу на Пантера Блексмит ще бъде този четвъртък, а музикалната тема за вечерта също обещава силни емоции – The Prodigy vs. Rage Against The Machine. На 23-и април дамата, която допринесе танцът на пилон да се превърне в спортна дисциплина, ще покаже майсторските си умения дни преди да оценява тези на българските момичета. В четвъртък в бар RockIT Пантера ще бъде бисерът на вечерта, а на сцената се очаква да се качат общо 8 момичета, сред които и носителката на международни призове за изкуството на пилон – Катерина Москинова. Рок феновете ще станат и свидетели на уникална въздушна акробатика. За музикалния фон ще се погрижат популярният радиоводещ Краси Москов (Z-Rock) и DJ Tony (RockAtive, Sugar DJ’s).

Вдъхновителите на партито Sonya Pole Studio са подготвили и още едно уникално за България събитие. А именно – първия по рода си Български Полденс Шампионат  на 25 април в Mixtape5. За първи път у нас момичета, обединени от страстта си към танца на пилон и въздушната акробатика, ще се съберат на едно място. И участници и фенове ще се насладят на ново изживяване със състезателен характер в един страстен спектакъл, чиято кауза е да промени представата за танца на пилон и да го облече в имиджа на признат световен спорт. Водещ ще е Краси Москов, а авторитетното  жури ще се състои от Пантера Блексмит, Катерина Москинова и Егор Чураков – цирков актьор, треньор и финалист на шоуто „Украйна търси талант“.

В шампионата ще участват към 30 момичета и едно момче в 3 категории спрямо нивото си – начинаещи с опит до 1 година , напреднали – с опит до 2 години и професионалисти – с опит над 2 години. Ще има и нова категория, която се въвежда за първи път в световен план – Art Pole Dance, която включва 60% танц и 40% танц на  пилон.

pantera_2

Пантера Блекмсит е първата дама в световен мащаб, която успява да изведе танца на пилон извън рамките на баровете, вкарвайки акробатични елементи, които умело съчетава с еротика. Гвоздеят в програмата на американката е т.нар. „летящ танц на пилон“, който освен от нея, се изпълнява единствено в легендарния „Cirque du soleil“. Красавицата е известна и с атрактивната си визия – цялото й тяло е изрисувано в „котешки“ татуировки. 

Егор Чураков е цирков актьор, треньор, създател на трикове и номера в цирка, финалист на шоуто „Украйна търси талант“, участник в много циркови представления, както спортен съдия и брейк танцьор. Зад гърба си има огромен спортен и треньорски опит. 

Advertisement

Катерина Москинова е собственик на студио за танци в Русия. Тя е една от най-добрите танцьорки на пилон на международно ниво и има редица призове.

Continue Reading
Advertisement