Connect with us

Телевизия

Премиерната поредица „Огромни мечове” разкрива необикновения свят на стоманените оръжия

Avatar

Публикувано

на

Премиерната поредица „Огромни мечове“ проследява ирландския производител на мечове Майк и неговия екип, които изработват големи стоманени оръжия и изпробват тяхната унищожителна сила във всевъзможни експерименти. Макар и на пръв поглед непрактични заради необичайно големите си пропорции, оръжията имат разгромителен потенциал, който предстои да бъде разкрит още в първите епизоди на поредицата. Мечове във формата на кит, дракон, светкавица, както и оръжия в гръцки или индийски стил, са само една малка част от креативния подход на Майк към неговата най-голяма страст. От 15 юли, в 20.00 ч., зрителите на Discovery Channel ще имат възможността не само да проследят как се създават оръжия с необичайно големи размери, но и да видят вълнуващата им способност за разруха в действие.

Още от малък, „Ирландският Майк” е пленен от света на фентъзи филмите и компютърните игри, което в бъдеще ще е коренът за неговото необикновено хоби.  След като се научава да работи със стомана в арт колеж, той започва да практикува в нелегална работилница, където използва оборудването и изработва необикновени фентъзи оръжия. Талантът му е открит през 2007 г., когато в интернет се появява видео, в което той демонстрира уменията си пред публика, изработвайки на живо пред тях необикновено голям меч.  За негова изненада, последвалият интерес е огромен, и много хора изпитват желанието да се сдобият със свое собствено непрактично голямо оръжие.

Скоро след това мечтата на Майк се превръща в реалност, и той получава възможността неговата страст да достигне до много по-голяма аудитория. Действието се развива в Мартас Винярд, Масачузетс, а основните герои са Майк и неговият верен екип от шестима души. Майк Робинсън, който е роден и израснал на острова, се запознава с „Ирландския Майк” покрай общата им любов към видео игрите, и по-късно започва да му помага с изработката на оръжия. Матю Бартън, ентусиазиран младеж в 11-ти клас, наред с останалите си задължения прекарва с голямо удоволствие един ден от седмицата, чиракувайки при Майк. Джони Рич, фермер от Мартас Винярд, е дясната ръка на водещия и е основна фигура в тестването на изработените оръжия.

Друг интересен представител на екипа е Джейми Роджърс, която е ковач и изработва всевъзможни бижута и скулптури, а по нейните думи възможността да работи с Майк й помага да се развие като артист. Част от компанията е и Ерик Бирг, който също се занимавал с компютърни науки и инженерство, а жената на Майк, Амелия Смит, поема финансовата страна на бизнеса.

На 15 юли, от 20.00 ч., по Discovery Channel екипът от ентусиасти ще демонстрира изкусните си умения по изработване и тестване на огромни оръжия, а зрителите ще имат възможността да се насладят на „Огромни мечове“ и тяхната разрушителна мощ.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Discovery_Channel_s_Premierna_Poreditsa_Ogromni_Mechove_15.07.15_Irish_Mike[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement