Connect with us

Кино

Приключи първият етап от снимките на „Възвишение“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Игралният филм по романа на Милен Русков беше обявен официално през декември с обещанието работата на терен да започне в края на януари 2016-та година. Днес екипът, стоящ зад този мащабен проект, обяви, че активната дейносте започнала по-рано от предвиденото, още в средата на миналия месец, като първиятетап евече изцяло заснет.

Промяната в предварителния график е направена с цел да се използват обилните снеговалежи и минусовите температури, обхванали цялата страна в средата на месец януари. От екипа разкриха, че точно такива тежки зимни условия са им били необходими, за да създадат максимално реалистично първите сцени от екранизацията по едноименния роман на Милен Русков.

Продукцията е била базирана в гр. Плевен, а снимките – в близост до с. Горталово, където е създаден един от най-запомнящите се филми в историята на българското кино – „Хан Аспарух“.

Организацията и логистиката на снимачния процес са били изключително сложни поради ниските температури и обилния снеговалеж, а на моменти работещите на терен и актьoрите са си проправяли път с верижни машини и специализирана техника. Допълнително съдействие са оказали и от община Плевен, за което екипът благодари.

Advertisement

Снимките на „Възвишение“щесе осъществят хронологично, на четири отделни  етапа – през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016-та година, като ще отнемат общо около 50 снимачни дни.

Официалният тийзър на филма „ Възвишение“ вече имаше своята премиера на голям екран през декември, а онлайн версията е достъпна в официалната фейсбук страница на проекта: https://www.facebook.com/Vuzvishenie/.

Продуцент на „Възвишение“ е Иван Дойков („СЪРПЕНТАЙН“ ООД). Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова (“ОЛ СТАРС ИН” ЕООД), БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ,Нина Алтъпармакова (“БУЛФИЛМ” ООД), Николай Ишков (“АВАНСЦЕНА”) ЕООД и НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА.

Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА „Национален Филмов Център“, и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement