Connect with us

Lifestyle

Регистрацията за участие в триатлона „Лъвско сърце“ в Приморско завърши

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Регистрацията за участие в Ултра крос триатлона „Лъвско сърце“ приключи със записали се 424 души в дисциплините ултра и щафета. Атлетите ще премерят сили на 5-и септември в Приморско. Състезанието се провежда за пета поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра. Уникалното по рода си състезание в България с всяка година продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта. Всички те ще премерят сили със себе си в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо.

Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап “плуване” доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене – се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап за бегачите минава покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Освен атлети, „Лъвско сърце“ привлича и голям брой доброволци, които желаят да се включат в организацията на състезанието. През 2019 г. техният брой надвишаваше 100 души. Към днешна дата набирането е все още отворено. Желаещите могат да се запишат на следния линк

Поради дългия почивен уикенд, тази година награждаването на състезанието ще се проведе на 6-и септември, следобед на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско. Вечерта ще продължи с парти на открито по случай петата годишнината на събитието.

Advertisement

Събитието може да бъде проследено и онлайн на www.lionheart.bg. Видео от изданието през 2019-а може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието.

Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ с подкрепата на: Община Приморско, adidas, FitSpo, Ekotoi, Силвър Стар, Red Bull, Bryzos, Biofresh, DoppelHertz, Delfina, ComNet, Kontrax, ICD Soft, Изворна Вода Бачково, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop,

Continue Reading
Advertisement