Connect with us

Lifestyle

Споделяне на селфита с Galaxy S6

Avatar

Публикувано

на

Селфитата продължават да превземат света и новите устройства на Samsung в момента са най-доброто възможно средство сами да си направим снимка.

В какво се крие истинската красота на хаштага? Това е начинът, който позволява на хората да си взаимодействат един с друг.

Онлайн тенденциите като хаштага са това, което оформя от години насам социалните медии като уникален начин за комуникация с приятели, семейство и познати.

И докато виждаме много странни и чудесни хаштагове да се появяват всеки ден, има един, който е издържал проверката на (социалните медии) времето: #selfie.

Думата „селфи” за първи път се появява в австралийски интернет форум през септември 2002 г. В рамките на 11 години, през ноември 2013 „селфи” получи отличието „дума на годината” на Оксфордския английски речник.

Advertisement

Според редакторите на речника терминът селфи или „selca (камера за самостоятелни снимки)” в Корея, е увеличила употребата си със 17 000% само за една година. Речникът определя думата „селфи” като снимка, направена от човек на него самия и качена онлайн с помощта на смартфон или уеб камера.

Еволюция на селфито

Чрез редица нововъведения смисълът на селфито в момента се развива. Селфи моноподът например влезе в списъка на 25-те най-добри изобретения на годината на списание „Тайм” през 2014 г. и до днес помага на хората в правенето на групови селфита.

Има и редица приложения, които са разработени за добавяне на множество филтри на снимките и за подобряване на качеството им.

Популярността на селфи тенденцията също продължава да расте с повече от един милион селфита, които се качват на множество социални мрежи всеки ден. Смартфонът е решаващ фактор, позволяващ селфитата да бъдат споделени по всяко време на всяко място по света.

Advertisement

Имайки предвид всичко това, не е чудно, че Samsung постави огромен акцент върху селфито по време на разработването на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge. Samsung се убеди, че предната камера позволява на потребителите да заснемат най-доброто възможно селфи.

Голямо подобрение на предната камера на Galaxy S6 е 1/4,1-инчовият CMOS сензор за изображения, който е 1,4 пъти по-голям от своя предшественик и предлага максимално качество на изображението.

Тази 5-мегапикселова камера дава също възможност да се заснемат широкоъгълни снимки с подобрен beauty режим. С други думи потребителите могат да улавят неповторими снимки всеки ден.

С Galaxy S6 перфектното селфи може да бъде заснето по всяко време, навсякъде. Новият смартфон на Samsung има редица интелигентни решения, които позволяват на потребителите да имат мигновен достъп до фотоапарата, дори когато устройството е в режим на готовност или са отворени няколко приложения. Само чрез докосване на хоум бутона два пъти можете веднага да стартирате камерата само за 0.7 секунди.

Водещи в индустрията иновации в камерата

Advertisement

Под влияние на селфи манията Galaxy S6 продължава да управлява водещата в индустрията иновация в камерата на Samsung. И двете камери в S6 – предна и задна, са оборудвани с F1.9 лещи, които са значително подобрени от предишния модел Galaxy. Блендата на S6 също е с 60 процента по-широка от тази на S5, което означава, че може да поеме повече светлина. Казано по-просто, така осигурява повече информация за сензора за изображения на камерата, което води до много по-ясни снимки при всякакви условия.

Камерата на Galaxy S6 е възможно най-съвършената до този момент и не е изненадващо, че успя да спечели всеобщо одобрение за изключително подобрена производителност и използваемост. Samsung повишава още повече качеството на изображението, благодарение на своята функция High Dynamic Range (HDR) в реално време, която работи и за двете камери на Galaxy S6.

Другa забележителнa функция е Video Digital Image Stabilization (VDIS) в предната камера, която значително намалява трептенето на фотоапарата. С помощта на лещите F.19 потребителите могат да заснемат ясно селфи видео дори в тъмна стая.

Усилията на Samsung да гарантира на потребителите перфектно селфи не свършват до тук. Режимът на Galaxy S6 за Palm селфи има за цел да сложи край на размазаните снимки. Когато зададете Gesture опция от настройките, режимът на Palm селфи автоматично разпознава дланта на ръката и заснема снимката за две секунди.

Усъвършенстване на камерата

Advertisement

Камерата на Galaxy S6 има още повече възможности освен заснемането на перфектно селфи, разбира се. Качеството на снимките от задната камера е също толкова зашеметяващо, че дори засрамва професионалните камери. Задвижени от редица най-съвременни технологии, задните камерите на Galaxy S6 и S6 edge включват 16-мегапикселов сензор, F1.9 лещи, HDR в реално време и система за оптично стабилизиране на изображението (OIS), която гарантира, че трептенето на фотоапарата няма да провали снимките ви. Като ефект от това размазаните снимки на този телефон са почти невъзможни, освен ако не промените потребителските настройки и не се стараете умишлено към тази цел.

Като допълнение към това 0.3-секундната автофокус (AF) система, която спечели много внимание, когато беше въведена с Galaxy S5, дава възможност на всеки да фокусира камерата бързо на статичен или движещ се обект. S6 прави стъпка напред със следящия си автофокус – за първи път в смартфон. Той автоматично следи движещи се обекти, без да губи фокус. Родителите например могат лесно да заснемат страхотни снимки на децата си, дори когато малките се движат наоколо. Изпускането на ключови моменти вече е нещо от миналото.

Тези иновации са резултат от години изследвания на екипа за развитие, които изцяло бяха съсредоточени върху предоставянето на възможно най-добрата камера на смартфон потребителите.

Galaxy S6 ще бъде мъдър избор на хора от целия свят, които са запалени по улавянето на перфектното селфи. Очевидно е, че и аз съм един от тях.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement