Connect with us

Общество

С всяка закупена бутилка, Fairy ще дари 8 порции храна на Българската хранителна банка

Avatar

Публикувано

на

Fairy и Българската хранителна банка се обединяват в коледна кампания под надслов „Щедър, топъл обяд“. С тази кампания Fairy се надява да насърчи малките жестове сред своите потребители.

Коледа наближава. В натоварения работен ден този простичък календарен факт сякаш остава на заден план, но скоро коледният дух ще размаха магическата си пръчка върху всички нас. Светът ни ще стане по-красив и лек. А с наближаването на празничния сезон всички започваме да мечтаем за онази вечер, в която ще се съберем с любимите си хора. Ще празнуваме факта, че сме заедно, наслаждавайки се на празничните блюда. Често се случва и така, че топлата коледна атмосфера се разпростира отвъд семейството и приятелите. Благодарение на празничния дух каним и други на масата. Разбира се, всички знаем, че зад тази една вечер се крие много напрежение. В търсене на перфектния подарък за близките ни, посещаваме магазин след магазин. Планираме и приготвяме ястия, купуваме тонове храна, която често се случва да консумираме седмици след Коледа.

Всяка година в България се изхвърлят 670 000 тона храна. Затова организации като Българската хранителна банка всеки ден се борят, за да спасят излишната, но годна за консумация храна, която иначе би била унищожена. Те събират, складират и раздават дарени хранителни продукти на онези в нужда. Освен това, Българската хранителна банка се стреми да намали разхищението на храна и с това – глада в България.

Тази година Fairy празнува Коледа с потребителите си, като ги насърчи да разпръснат радост, която ще остави следа. С всяка закупена бутилка в рамките на кампанията, Fairy ще дари 8 порции храна на Българската хранителна банка. Fairy кани потребителите си да направят малък жест като дарят топъл обяд на хората в нужда.

Continue Reading
Advertisement