Connect with us

Компании

Тийнейджъри получиха първата си кариерна консултация в Мтел

Avatar

Публикувано

на

Над 20 младежи посетиха днес централата на Мтел като част от инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители“. Телекомът се включи в проекта за трета поредна година, като този път децата бяха на възраст от 14 до 18 години, а темата беше „Кариерна ориентация“. Целта на инициативата в Мтел беше не само да покаже на младежите как изглежда ежедневието на родителите им, но и да им помогне да се ориентират при избора си на професия в бъдеще.

Програмата на младежите в Мтел включваше различни презентации, които показаха ролята на част от специалистите в компанията. По този начин децата успяха да се запознаят отблизо с професиите на експерти по човешки ресурси, финанси, дигитален маркетинг, връзки с обществеността и социални мрежи.

Своята професия представиха също и инженерите от компанията, които всекидневно поддържат мрежата на Мтел и се грижат клиентите й да получават качествени телеком услуги. Тийнейджърите разбраха и как се създава услуга или продукт в Мтел от продуктовите мениджъри в телекома. Своята работа представи и експертът по организиране на събития в компанията. Младежите получиха и специално задание – да направят колаж на тема „Какво е да работиш в Мтел“, представяйки наученото през деня. Програмата завърши с обиколка в кол центъра на Мтел и центъра за контрол на мрежата.

Тази година инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ се провежда в 21 компании, в 19 града в страната. Идеята е със специално разработени програми и игри, бизнесът да покаже на децата на своите служители защо трудът на родителите им е важен. В тазгодишното издание на инициативата децата се запознаха със 115 професии от повече от 15 секторa на икономиката.

[media-credit name=“Младежите правят колаж на тема Какво е да работиш в Mtel“ align=“aligncenter“ width=“1024″]Mladezhite pravyat kolazh s tema Kakvo e da rabotish v Mtel[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement