Connect with us

Кино

Филмът “Our Planet: Coastal Seas” на WWF гостува в Сердика Център 

Avatar

Публикувано

на

Our Planet SC Cinema

На 16 август от 20:45 ч. в автокиното в Сердика Център ще бъде излъчен напълно безплатно епизодът “Крайбрежни морета“, част от документалната поредица „Нашата планета“. Продукцията на WWF и Нетфликс е отличена с множество награди, сред които и „Еми“ – за най-добър документален филм и за най-добър разказвач в лицето на емблематичния британски водещ сър Дейвид Атънбъроу. Лентата проследява живота на морските обитатели – от страховитите акули до морските таралежи, а опазването на местообитанията им е важна битка, която човечеството трябва да спечели.

Заснета в продължение на 3500 снимачни дни, „Нашата планета“ засяга съвременните проблеми на природата, като представя невиждани досега кадри от оцелели природни чудеса от 50 държави на всички 7 континента. Документалната поредица има образователен характер и разкрива как хората и дивата природа могат да живеят заедно в хармония. Основната цел – чрез невероятните гледки да се привлече вниманието, да се формира промяна в мисленето и да се осъзнае нуждата да опазваме природните богатства.

Прожекцията е безплатна за посетителите на автокиното, но изисква предварителна резервация на сайта – тук

Премиерно заглавие, което също ще бъде част от програмата на автокиното в Сердика Център през август, е сръбският филм „Хотел Белград“. Сюжетът разказва историята на сръбския разбивач на женски сърца и управител на петзвезден хотел в Белград – Паша. Животът му го забърква с местен мафиотски бос, неговата дъщеря, стара руска любов, бъдещ тъст, настоящ съпруг, сляп дядо и… за да бъде комедията пълна – фалирал приятел.

Пълната програма на автокиното може да се открие тук.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement