Connect with us

Lifestyle

Фондацията за наука и образование на Байер стартира нов кръг финансиране

Avatar

Публикувано

на

Вече се приемат кандидатури за програмите за стипендии на Фондацията за наука и образование на Байер за тазгодишния кръг на финансиране. В академичния сектор, амбициозните студенти, които възнамеряват да започнат проект за обучение в чужбина, могат да кандидатстват за стипендиите „Ото Байер”, „Карл Дуисберг”, „Джеф Шел” или „Курт Хансен”. Финансираните области включват аграрно инженерство, биология, биохимия, растителни-/биотехнологии, инженерство на биопроцесите, химия, инженерна химия, медицина, фармация, физика, статистика/биометрика и обучение на учители по природни науки.

В допълнение към стипендиите в академичния сектор се предлагат и стипендиите „Херман Щренгер”, които имат за цел да подпомагат млади хора с неакадемична програма за обучение, които искат да придобият първоначален трудов стаж в чужбина. Ще бъдат приемани кандидатури на стажанти от търговската, промишлената, научната и медицинската сфера и млади професионалисти в тези области, които са завършили своето обучение през последните две години. Чрез тази програма фондацията за наука и образование на Байер иска да предложи целево финансиране на млади хора в неакадемичната сфера, за да им позволи да придобият професионален опит в чужбина.

Общото финансиране възлиза на 350 000 евро. Спонсорството е отворено за студенти от Германия, които планират период на обучение в чужбина, както и за студенти от чужди държави, в това число и България, които искат да прекарат период на обучение в Германия. Срокът за кандидатстване за всичките пет програми за стипендии е 10 юли 2015 г. Формуляри за кандидатстване могат да бъдат намерени онлайн на интернет адрес.

Стипендиите ще бъдат присъдени от Независим научен комитет в началото на септември 2015 г.

Тези стипендии подчертават мисията на фондацията на Байер да работи с младите хора и следващото поколение учени и лидери и да засили интереса към основните предизвикателства пред обществото ни, като здравето и земеделието например.
Фондацията за наука и образование на Байер стартира деветия кръг на програмата си за финансиране, която предлага целева помощ за научен обмен и международен трудов стаж за млади хора. Програмата за стипендии следва традицията на първите стипендии на Байер, чието начало е поставено от Карл Дуисберг през 1923 г. Тя е насочена към креативни, силно мотивирани и социално отдадени млади хора с успех над средния.

Advertisement

Повече информация относно Програмата за стипендии на Байер, както и за фондацията за наука и образование на Байер, можете да намерите на интернет адрес: www.bayer-foundations.com.

снимка: www.bayer-foundations.com

Continue Reading
Advertisement