Открийте ни и в

Музика

Чакането си заслужаваше – 30 seconds to Mars ни накараха да избухнем!

снимки: MIKAТри години след Elevation през 2011 г., 30 seconds to Mars най-сетне стъпиха на родна сцена и разтресоха стадион Академик, с невероятно шоу за почитателите си. Бандата беше част от SofiaRocks, а организаторите успяха да сбъднат мечтата на хиляди ешелони (фен семейството на 30STM).

MIKA

публикувано

на

снимки: MIKAТри години след Elevation през 2011 г., 30 seconds to Mars най-сетне стъпиха на родна сцена и разтресоха стадион Академик, с невероятно шоу за почитателите си. Бандата беше част от SofiaRocks, а организаторите успяха да сбъднат мечтата на хиляди ешелони (фен семейството на 30STM).

Целодневното чакане не беше пречка за феновете, все пак бандата е очаквана от години, така че какво са още 4-5 часа. Разбира се, при появата на JaredLetoвсяка умора изчезна, а представянето на групата беше същински спектакъл, с много цвят и позитивна енергия.

30 secondsto Mars изпълниха повечето песни от последния си албум Love, Lust, Faith + Dreams, както и много обичани парчета, станали хитове през годините. Тълпата пя с пълно гърло през цялото време, така че всеки в близките квартали е научил поне една песен. “Jared можеше само да дава тон, ние щяхме да изпеем целия албум”, коментираха фенове на излизане. Ние обаче, все пак предпочитаме пеенето на оригинала – оказа се, че за разлика от много други изпълнители, Jared Leto звучи еднакво добре, както на запис, така и на живо, което направи изживяването още по-добро. Визията на вокала, също предизвика много коментари, този път те бяха противоречиви, но все пак стилът на Jaredе негова запазена марка, а ние харесваме всички негови шантави идеи. С много любов и енергия към родните ешелони, 30 seconds to Mars направиха шоу, което не ни се искаше да свършва.

За жалост, не липсваше и разочарование за родните ешелони. Братът на Jared Leto– Shannon, който е барабанист на групата, не можа да присъства на фестивала и лиши стотици фенове (и още повече фенки) от невероятните си умния. Причината беше, че барабанистът е бил хванат да шофира след употреба на алкохол и му е наложена временна забрана да напуска САЩ. Въпреки това ние изпращаме най-силната си енергия към него и чакаме с нетърпение 30 seconds to Mars да повторят шоуто си, този път в пълен състав. Поради липсата на Shannonчаст от барабаните бяха пуснати на запис, а друга част бяха изпълнени от Tomo(третият член на групата), който се оказа мултифункционален и прескачаше от един инструмент на друг със завидни умения.

Така след голямо очакване и силни емоции 30 seconds to Mars, преминаха като ураган през България за първи път. Ние сме сигурни, че ще можем да се насладим и на още от бандата на родна сцена и се надяваме това да се случи, колкото се може по-скоро. Както каза един от почитателите на групата “Ако до сега не сте били фенове на Марс, сега ще станете!”. Е, ние отдавна сме такива и сега само ни остава да чакаме следващата среща с тези истински, световни звезди, а до тогава ни трябват само Love, Lust, Faith + Dreams.

{gallery}30secondstomarsmika{/gallery}

снимки: MIKA

 

от мястото на събитието:

Мирела Петрова

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо