Открийте ни и в

Събития

Sprite Graffiti Fest започва дългосрочна образователна програма за тийнейджъри

Sprite Graffiti Fest започва дългосрочна образователна програма за тийнейджъри на възраст 12-16 години, които искат да се научат или вече рисуват графити.

MIKA

публикувано

на

Sprite Graffiti Fest започва дългосрочна образователна програма за тийнейджъри на възраст 12-16 години, които искат да се научат или вече рисуват графити.

„Това са ентусиастите, които всяка година идват на събитието и искат да рисуват за удоволствие и за да покажат уменията си пред другите, но ние все нямаме предвидени стени за тях,” каза Евгений Иванов, организатор на събитието и председател на сдружение „Радар”. „От тази година започваме да им обръщаме специално внимание, не само със стени и флакони, но и с лекции и практически занимания. Утвърдени графити артисти и дизайнери ще водят обучението и ще обръщат индивидуално внимание на всеки участник,” добави той.   

 Името на активността е Fresh Spark (англ. букв. – свежа искра), защото целта й е да хване начеващите искри на бъдещите графити звезди и да разпалва енергията им, докато засияят с пълна сила.

По този начин Sprite Graffiti Fest задълбочава обхвата на мисията си да дава поле за изява на млади и неутвърдени артисти. Образователната програма цели да подкрепи развитието на талантите в съвсем ранна възраст и да ги обучи на конкретни практически умения. Контактът с утвърдени имена ще даде на участниците кураж, ще ги вдъхнови да продължават да рисуват и да развиват уменията си и качеството на своите творби. Организаторите се надяват, че след няколко години именно тези пораснали свежи искри с оформен и уверен стил на рисуване ще са новите звезди в състезателната програма на фестивала, и заслужено ще наричат себе си Fresh Star – название, което Sprite Graffiti Fest дава на всeки финалист.

Тази година фестивалът предлага и просто, но находчиво решение на един от  основните проблема пред графити артистите – липсата на достатъчно пространство (стени) за рисуване в града. Хрумване на организаторите е по-голямата част от площта на плакатите, които ще бъдат разпространени в столицата, за да промотират събитието, да бъде чисто бяла. През май и юни това бяло пространство се предоставя за свободно изразяване чрез рисуване на младите графити артисти, както и на всички останали жители на града.

Sprite Graffiti Fest 2014 ще се проведе през втората половина на месец юни. Kонкурсът за скици започва на 26 май, а правилата и наградите ще бъдат обявени във фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest

Sprite Graffiti Fest се организира от фондация „Радар” с подкрепата на компанията Coca-Cola България и в партньорство със Столична Община. Sprite Graffiti Fest подкрепя Столична Община в инициативата София – европейска столица на културата 2019. 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Интервюпреди 4 седмици

Васил Петров: „Аполония е дълга традиция, но винаги те предизвиква да направиш нещо ново“

Gamingпреди 4 седмици

София ще има своя Нощ на игрите

Lifestyleпреди 4 седмици

Следете в реално време: WIND2WIN – първото уиндсърф предизвикателство по Черноморие!

Културапреди 4 седмици

Третата книга от поредицата на хитовата „Прелъстена” е тук!

Кинопреди 4 седмици

46 филма и много любов на CineLibri 2018!

Кинопреди 4 седмици

В новия трейлър на „Мери Попинз се завръща“ зрителите ще станат свидетели на зрелищното „кацане“ на невероятната Мери

EDMпреди 3 седмици

Диското изпраща лятото в MEMENTO

Музикапреди 3 седмици

Djane Monique събра Стойчо Керев и Снежана Макавеева в музикалния проект „Самодива”

Lifestyleпреди 3 седмици

Хиляди подкрепиха националите в Lidl фен зони

Lifestyleпреди 3 седмици

Моделът Юлия Кулиш избира ризи за Дидо от Д2

Горещо