Открийте ни и в

Събития

Sprite Graffiti Fest започва дългосрочна образователна програма за тийнейджъри

Sprite Graffiti Fest започва дългосрочна образователна програма за тийнейджъри на възраст 12-16 години, които искат да се научат или вече рисуват графити.

MIKA

публикувано

на

Sprite Graffiti Fest започва дългосрочна образователна програма за тийнейджъри на възраст 12-16 години, които искат да се научат или вече рисуват графити.

„Това са ентусиастите, които всяка година идват на събитието и искат да рисуват за удоволствие и за да покажат уменията си пред другите, но ние все нямаме предвидени стени за тях,” каза Евгений Иванов, организатор на събитието и председател на сдружение „Радар”. „От тази година започваме да им обръщаме специално внимание, не само със стени и флакони, но и с лекции и практически занимания. Утвърдени графити артисти и дизайнери ще водят обучението и ще обръщат индивидуално внимание на всеки участник,” добави той.   

 Името на активността е Fresh Spark (англ. букв. – свежа искра), защото целта й е да хване начеващите искри на бъдещите графити звезди и да разпалва енергията им, докато засияят с пълна сила.

По този начин Sprite Graffiti Fest задълбочава обхвата на мисията си да дава поле за изява на млади и неутвърдени артисти. Образователната програма цели да подкрепи развитието на талантите в съвсем ранна възраст и да ги обучи на конкретни практически умения. Контактът с утвърдени имена ще даде на участниците кураж, ще ги вдъхнови да продължават да рисуват и да развиват уменията си и качеството на своите творби. Организаторите се надяват, че след няколко години именно тези пораснали свежи искри с оформен и уверен стил на рисуване ще са новите звезди в състезателната програма на фестивала, и заслужено ще наричат себе си Fresh Star – название, което Sprite Graffiti Fest дава на всeки финалист.

Тази година фестивалът предлага и просто, но находчиво решение на един от  основните проблема пред графити артистите – липсата на достатъчно пространство (стени) за рисуване в града. Хрумване на организаторите е по-голямата част от площта на плакатите, които ще бъдат разпространени в столицата, за да промотират събитието, да бъде чисто бяла. През май и юни това бяло пространство се предоставя за свободно изразяване чрез рисуване на младите графити артисти, както и на всички останали жители на града.

Sprite Graffiti Fest 2014 ще се проведе през втората половина на месец юни. Kонкурсът за скици започва на 26 май, а правилата и наградите ще бъдат обявени във фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest

Sprite Graffiti Fest се организира от фондация „Радар” с подкрепата на компанията Coca-Cola България и в партньорство със Столична Община. Sprite Graffiti Fest подкрепя Столична Община в инициативата София – европейска столица на културата 2019. 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 3 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо