Connect with us

Музика

Танцувай с котки, кучета и призраци от новия албум на Kottarashky&The Rain Dogs

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

След любимите ни ‘Opa Hey!’ и ‘Demoni’, Kottarashky&The Rain Dogs се завръщат с нов албум! На 18 ноември ще го чуем премиерно в голямата зала на club *Mixtape 5*. Нуфри (Panican Whyasker) и вокалите му допринасят за рокендрол звучене, което определено е нещо ново за Kottarashky. В ‘Cats, Dogs & Ghosts’ ще послушаме китарни рифове и нов солиращ инструмент (Димитър Льолев е на саксофона, дами и господа). Така нещата се изместват от само себе си от Балканите към Ню Йорк.

От ‘Cats, Dogs & Ghosts’ звучат rock, blues, Balkan-style funk и jazz ритми от отминалото лято. Нoвият албум се отличава преди всичко с мейнстрийм звучене, по-пестеливо използване на балкански етно елементи и прецизна студийна работа. Албумът е записан в студиото на Константин Кацарски (Bluba Lu) в София.

Има една live версия на September от първия албум и една вариация на Babo’ от втория. Останалите 8 са нови, като обаче идеите за половината от тях се коренят в мои стари разработки още от времето на ‘Opa Hey’. Това всъщност са призраците от миналото, които се срещат с преродените кучета и котката. Тези стари, недовършени идеи се превърнаха в изцяло нови и завършени композиции след сериозна работа в репетиционната и студиото“ – споделя Никола Груев – Kottarashky.

Албумът излиза на 28 октомври и ще може да се намери във всички платформи за download (iTunes, Amazon и т.н.), предвижда се да се запише и на плоча. На живо ще чуем за първи път парчетата на 18 ноември, a албумът ще може да се закупи на място. На сцената в *Mixtape 5* ще излязат и етно бас машините от Оратница, така че вече имате планове за вечерта.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement