Открийте ни и в

Събития

One Dance Week започва

MIKA

публикувано

на

KIDSПредставете си. Представете си място, на което можеш да стъпваш по капки роса и те да издържат тежестта ти. Да се събудиш в ледена пещера, да посвириш с крака на гигантска маримба, да се залуташ в тревен лабиринт, който всяка твоя стъпка прави все по-оплетен, да поиграеш с лотоси на гоненица в омагьосано езеро, да бъдеш цвете, което разцъфва, а когато се умориш, да се сгушиш в някое огромно листо на дърво. И накрая дори да получиш аплодисменти!
Тъкмо това ще се случи с децата и техните придружители по време на представлението на италианската танцова компания TPO ЯПОНСКА ГРАДИНА. На 31 август те ще имат две срещи с пловдивската публика в рамките на ONE DANCE WEEK – от 14:00 и от 16:00 ч. в Дом на културата “Борис Христов”.
Спектакълът е визуална приказка с танц, вдъхновена от красотата на японските градини, които пресъздават в миниатюрен вариант някои от най-красивите кътчета по света. Разказва легендата за Широ – любопитно и смело момче, което решава да види какво има отвъд родното му планинско селце, тръгва на дълго пътешествие и става първият японец, достигнал океана. Приказката неусетно прелива в танц, на фона на постоянно променящи се пейзажи с поразителни форми и красота. Когато се завръща у дома, Широ е толкова впечатлен от видяното, че не успява да го опише с думи. Хрумва му да го пресъздаде в приказна градина. Неговите разкази се проектират върху вълшебен килим, оборудван със специални сензори. Тогава на сцената се поканени малките зрители, които стават съавтори на тази танцова приказка и с всяко свое движение режисират визуалния и звуков разказ.
Малко информация и за по-големите деца
В централната част на сценичното пространство е разположен интерактивен „вълшебен“ килим. Инсталацията представлява бял танцов тепих, видео прожектор, който излъчва от високо картините, и 32 сензора, разположени на различни места под килима. Те реагират на импулсите и синхронизират звуците и картините. Върху килима се появяват виртуални пейзажи, които позволяват развитието на различни игри при индивидуални и групови действия. В това особено сценично пространство движенията раждат музикални композиции, раздвижват и подреждат картините по различни начини, и създават разнообразни събития чрез натиска върху сензорите.
Освен ЯПОНСКА ГРАДИНА, детската публика на ONE DANCE WEEK ще има среща и с българската компания Pop&Roll и техния спектакъл БЕЗ-Крайно, който смесва елементи от стрийт и съвременни танци.
А най-запалените по танца могат да се запишат на което и да е от безплатните ателиета на фестивала:
Класически балет с Дуенде, 25.08 и 03.09, 18:00 – 19:00 ч., УЛ. ЦАР ГЕОРГИ ТЕРТЕР 23
Латино танци с Casa De Baile, 27.08 и 02.09, 18:00 – 19:00 ч., КЛУБ БИБЛИОТЕКАТА
Хип-хоп танци с The Center, 28.08 и 29.08, 18:30 – 19:30 ч., Дом на Културата „Борис Христов“, БАЛЕТНА ЗАЛА
Съвременни танци, 01.09 и 02.09, 17:00 – 18:00 ч., УЛ. ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ 94
Локинг с Николай Камишев, 06.09, 19:00 – 20:00 ч., ПЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ 1
Записванията стават на адрес dance@edno.bg с ТЕМА: Детско ателие /съответното име на ателието/.
Повече подробности за възрастовите изисквания към участниците можете да научите на edno.bg/one-dance-week-2014/detskiatelieta.
Детската програма на ONE DANCE WEEK се осъществява с любезната подкрепа на мечето Barni.
ONE DANCE WEEK е фестивал за съвременен танц и пърформънс, който тази година ще се проведе в Пловдив от 28 август до 6 септември. Той стартира през 2008 г. и ежегодно представя спектакли от Европа, Азия и Америка, които представят различни тенденции и течения в съвременния танц.
Събитието се организира от независимата платформа за културни събития ЕДНО в партньорство с Фондация Америка за България и Община Пловдив. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DESIGN WEEK.
ONE DANCE WEEK e част от събитията в подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Tехнологиипреди 4 седмици

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Tехнологиипреди 4 седмици

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 3 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Горещо