Connect with us

Общество

Балет Арабеск представя спектаклите „Следобедът на един Фавн“и „Самотници“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На 24.03.2022 г. зрителите ще могат да видят балет Арабеск в спектаклите „Следобедът на един Фавн“ на хореографа Мила Искренова и „Самотници“ на хореографа Мириам Енгел. Тази вечер е част от концепцията на трупата за сътрудничество между български и чужди творци в областта на съвременния танц.

На сцената на Музикален театър ще бъде представен спектакълът „Самотници“, в който Мириам Енгел засяга актуални теми като идентичност и индивидуалност.

Творческата биография на Мириам Енгел включва произведения, които се характеризират с личен, колоритен и уникален език, базирани както на съвременни техники, така и на театрални методи. Хореографиите ѝ вълнуват публиката по деликатен, но безкомпромисен начин. Без предразсъдъци, с физическа и емоционална дълбочина.

„Следобедът на един фавн”, снимка:  Костадин Чернев

Advertisement

В спектакъла „Следобедът на един фавн” Мила Искренова интерпретира по иновативен начин принципи, заложени в хореографията на легендарния руски балетист, с полски произход, Вацлав Нижински, както и хореографски вариации на антични изображения и скулптури.

В музикалната партитура, наред с музиката от всеизвестния прелюд, Мила Искренова използва композиции за сиринг флейта на френския композитор Дебюси, както и стихове от едноименната поема на Стефан Маларме, рецитирана на френски.

Декорът и костюмите са по идея на Мила Искренова и Боряна Сечанова – консултант по визията на представлението. Музилен консултант е Весела Цанкова.

Билети могат да се закупят на касата на Музикален театър или online https://epaygo.bg/3601040011

Advertisement
Continue Reading
Advertisement