Connect with us

Култура

Бестселърът „Времеубежище“ на Георги Господинов през юни в Storytel

Avatar

Публикувано

на

През юни ви очакват горещи емоции, пътуване във времето, приключения и романтика в над 15 нови заглавия в аудио формат, както и 50% отстъпка за нови потребители на платформата.

Безспорно най-актуалната тема в литературния и аудио свят през месец юни е книгата на Георги Господинов „Времеубежище“, предложен за номинация за Нобелова награда за литература. „Човек е направен от това, което изрича“ казва той през 2014 г. и днес е най-награждаваният и превеждан български писател на XX век –  негови творби има на повече от 20 езика. Романът „Времеубежище“ показва, че границата между утопията и антиутопията, между игрите на ума, хаоса и тривиалната реалност е тънка. Острият дефицит на бъдеще провокира утопичната идея за лекуване чрез минало в стаи с различно време, където възрастни хора с деменция намират убежище от все по-чезнещото настояще. Така поне за малко могат да се завърнат към миналото, към нещо познато и към себе си. До къде могат да стигнат тези идеи и колко минало може да понесе човек, предстои да разберем, слушайки завладяващия глас на актьора Владимир Пенев.

Други интересни заглавия, на които ще можем да се насладим през лятото са „Вино от глухарчета“ и „451 градуса по Фаренхайт“ от Рей Бредбъри, най-новата Storytel Original поредица „Оргазъм за ушите“, „Момичето, което бях“ от Джоджо Мойс, „Ваканция в Тоскана“ от Сюзън Елизабет Филипс, „Тялото: Наръчник за употреба“ от Бил Брайсън и „Часът на чудовището“ от Патрик Нес. Освен всички интригуващи творби, юни месец носи и изкушаващи възможности за регистрация в аудио платформата. През целия месец всички нови потребители на Storytel могат да активират план Unlimited на половин цена за първите 4 месеца.

„Вино от глухарчета“ от Рей Бредбъри 

Глухарчето се оказва един от петте най-хранителни зеленчука, съдържащ витамин А, калций, желязо. Няма как да не се опияни човек от тези животворни свойства и да не пожелае да направи едно вино от глухарчета, например. Не само заради полезното му действие, а просто, за да изживее усещането поне веднъж в живота си. Точно това усещане ни подарява Рей Бредбъри в своя роман с аромат на ябълкови дръвчета, окосени ливади и нови гуменки. Какъв по-добър начин да се потопите в лятото от това своеобразно пътуване във времето към безгрижните младежки години на бране на глухарчета, гонене на пчели и преяждане с вкусни бабини гозби. Да си пожелаем магично лято, което ще ни промени, както го прави Рей Бредбъри. Ако пък настроението е по-бунтарско, може да се присъедините към малката опозиционна група на хората-книги, която се противопоставя на масовата култура и потребителското мислене в нажежения антиутопичен роман 451 градуса по Фаренхайт.

Advertisement

“Оргазъм за ушите“ (Eargasm) от Storytel Original

През огромната част от хилядолетната история на човечеството сексът е служил за удоволствие предимно на мъжете. Според социолози обаче еротичните фантазии посещават нежната половина от населението по-често. Правото на удоволствие е за всеки и по всяко време, без повод за срам от формата му и без ограничение за фантазиите и въображението. Нарушавайки статуквото, в Нидерландия се провежда изследване сред 400 жени, вдигайки червената завеса към най-съкровените им еротични фантазии и желания. Няколко местни автора обличат в думи тези фантазии специално за Storytel в най-новата поредица от Storytel Original „Оргазъм за ушите“ (Eargasm). Това са истории, създадени от жени за жени, с една главна цел – женското удоволствие. При всички положения насладата е гарантирана.

Момичето, което бях

Как би реагирал човек, ако открие отдавна забравено любовно писмо с непознати имена, изгубен талисман с послание или тайнствена картина на жена с изпълнени с любов очи. Дали би се разровил в дълбокото минало, за да разбере какво се е случило и как това ще промени живота му? Удивителният роман на Джоджо Мойс за пореден път поставя читателя в сърцето на главната героиня, нейните мисли, чувства и страхове са така доловими, че почти можем да ги докоснем. Една любовна история, която устоява не само на Първата световна война, но и на времето, показвайки че в черното има и бяло, че надеждата не умира и съдбата помага на смелите. Почитателите на великите любовни истории могат да открият още любими заглавия на Джоджо Мойс в платформата на Storytel – „Последното писмо от любимия“, „Един + един“ и „Аз преди теб“, а през юли и август предстои да излязат другите две части от трилогията – „След теб“ и „Все още аз“.

Ваканция в Тоскана от Сюзън Елизабет Филипс

Advertisement

Понякога са нужни едно специално място…една специална любов…и една малка ваканция…за да ни поднесе животът всичките си прекрасни обещания. И това място, обикновено е Италия. Тосканските вечери, необятните поля, магията на малкото градче, вилата, виното, храната – авторката Сюзън Елизабет Филипс обръща внимание на всички детайли, които създават чувството, че наистина си на почивка в слънчева Италия. Поредната пленителна любовна история, която с еднаква сила умее да докосва чувствителните струни на човешката душа и в същото време да забавлява с невероятния си хумор. Сюзън Елизабет Филипс е единствената четирикратна носителка на престижната награда „Любима книга на годината“, присъждана от Romance Writers of America. Забавна, свежа, лятна, с идеалния италиански привкус, тази книга е едно страхотно четиво за плажа!

Този юни е идеалният момент да се насладите на нови емоции и вълнения, слушайки разнообразните заглавия в аудио библиотеката на Storytel напът към екзотична дестинация или релаксирайки след дълъг слънчев ден. Позволете на хилядите истории в аудиолатформата да завладеят въображението ви и да ви понесат на вълнуващи пътешествия. Припомняме и други актуални заглавия, които вече са в приложението: „OneCoin: Жената, която измами света“, „Всичко е прецакано“ от Марк Менсън, прочетена от Митко Павлов, „Тревожни хора“ от Фредрик Бакман, „Четирите споразумения“ от Дон Мигел Руис, „Разчупете навика да бъдете себе си“ от Джо Диспенза, „5-секундното правило“ от Мел Робинс, „Принципи“ от Рей Далио.

Continue Reading
Advertisement