Connect with us

Култура

„Биохакинг” в България!

Avatar

Публикувано

на

За първи път българските читатели могат да се запознаят на книга с едно световно движение. Тя носи едноименното заглавие: „Биохакинг” (изд. „Замония”, познато с „Шантарам”, „Ние, децата от гара Берлин”, др.) и дава пълна представа за този необикновен комплексен съвременен стил на живот.

Концепцията за биохакинга е непрестанно развиваща и надграждаща се. Биохакингът – или както го наричат още „научното изкуство на самооптимизацията” – може да се отнася за някои специални промени в храненето, дишането, движението, почивката и съня, както и за употребата на нови технологии, интелигентни джажи и приложения. Така всеки може да „хакне” собственото си тяло, за да постигне определени цели и да въздейства положително върху себе си, за да бъде по-здрав, по-бърз, по-умен и по-ефективен.

В качеството си на иновативно и съвременно отношение към живота днес биохакингът завладя умовете на Западния свят. В него се включиха хора с всякакви професии – учени, специалисти по хранене, неврохирурзи, фитнес инструктори, физиотерапевти, неошамани, музиканти, предприемачи, артисти, професионални спортисти… Всички обединени от целта да разберат по-добре тялото и духа, да опознаят взаимовръзките, да създадат нови инструменти, за да въздействат върху работоспособността и чувството за здраве и благополучие.

Представи си, че всяка дейност ти се отдава по-лесно, продуктивността ти е удвоена, изпитваш абсолютна увереност в паметта и способностите си, настроението ти е отлично, започваш най-сетне да спиш добре, чувстваш се по-здрав, по-енергичен, поддържаш оптимално тегло, имаш чувството за по-пълноценен, щастлив живот. Всичко това е напълно постижимо с помощта на „биохаковете” и оползотворяването на съвременните научни открития и на откритията, базирани на лични наблюдения и анализ.

Забързано ежедневие, променяща се среда, перманентна социална достъпност, изисквания за бърза реакция и мобилност бележат жизнения ритъм на съвременния човек. Но как градивно и подходящо да отговорим на тези динамични предизвикателства? В книгата на Макс Гоцлър – едно популярно име от световната биохаксцена – са изложени най-добрите техники за справяне с типичните за съвремието проблеми: напрегната нервна система, липса на настроение, ниско енергийно ниво и недобра ефективност, наднормено тегло, лош сън, хранителни непоносимости, лоша концентрация и т. н.

Advertisement

Използване на червена светлина за по-добър сън, реорганизиране на храненето, неврофийдбек, интерминентно (интервално) гладуване, медитация, дихателна техника на Вим Хоф за повишаване на биоенергията, студотерапия, кратки високоинтензивни упражнения за идеална кондиция и съвършено тегло са само част от биохаковете, които ще откриете в книгата на Макс Гоцлър „Биохакинг”. Всеки би се възползвал от нея.

Книгата е вече на българския пазар, можете да я намерите в добре заредени книжарници или да я поръчате например от: