Connect with us

Интервю

Владимир Цветков: „Винаги, винаги, винаги театъра!“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

“Формата на водата” спечели Оскар за “Филм на годината”, но изглежда не само за Гийермо Дел Торо киното и водата се преплитат. Изгрелият в последния български филм “Привличане” актьор Владимир Цветков отдава голямата част от времето си именно на тези две свои страсти. Израснал в Плевен и завършил “Актьорско майсторство” и “Режисура” в столицата, 36-годишният Влади влиза в ролята на сексапилният учител по физическо в романтичната комедия.

Каква е формата на водата според теб?

Ако трябва да отговоря метафорично, за мен тя има формата на слънце, защото дава живот.

Откъде тази любов към морето?

Advertisement

Знам ли, сигурно в предишния си живот съм бил делфин (смее се). Откакто се помня си играех винаги около реката на село, на 8 годинки си направих собствено мъничко езерце, после като ученик започнах да гледам декоративни рибки. После се научих да плувам, след това дойдоха лодките и риболова, за да стигнем до преди няколко години, когато започнах да се гмуркам. Водата е магия, тя ме успокоява много. След напрегната седмица, когато искам да избягам от земята, отивам във водата.

Кажи ни как попадна в “Привличане”?

Продуцентът Башар Рахал ме покани.

Какъв е твоят герой Желев?

Г-н Желев е учител по физическо възпитание, който много обича да се закача с дванадесетокласничките, но не е типичният “сваляч”. Той е доста вятърничав, дори бих казал наивен. Има амбиции да се издигне, и на пръв поглед успява да го постигне, макар и по не особено честен път. Ситуациите, в които попада обаче винаги са неочаквани и много забавни. Абе, симпатяга е. (смее се).

Advertisement

Дочухме, че и ти самият се радваш на сериозно дамско внимание по принцип.

Ооо, не знам кой ви е казал това, но аз съм доста скромен интроверт. Шегувам се. Истината е, че съм възпитан в класически принципи. Баща ми винаги е отварял врата на майка ми, подарявал ѝ е цветя без повод, и до ден-днешен ѝ прави серенади. С такъв пример нямаше как да стана много по-различен. А в нашето съвремие дамите много се впечатляват от тези жестове, които според мен би трябвало да са стандарт.

 снимка:ПР

Сигурно имаш много нови почитателки след премиерата на “Привличане”?

И аз така чух. (смее се). Наскоро започнах да посещавам Instagram, защото обичам фотографията и реших да започна да споделям кадрите ми с приятелите ми там, но все не ми остава време. След стартирането на прожекциите наистина започнах да получавам нетипично висок брой покани както там, така и във Фейсбук. Според мен няма актьор, който да не обича да получава внимание. Та, ние нали затова живеем, за аплодисментите. Така, че не се оплаквам.

Advertisement

Всъщност ти си започнал кариерата си в театъра. Коя от двете сцени предпочиташ?

Винаги, винаги, винаги театъра. Самият адреналин, когато се качиш на сцената и знаеш, че нямаш право на втори дубъл, е неповторим. А аплодисментите накрая – те са всичко. Театърът наистина е магия. Случавало ми е да се изляза на сцената, да приключи представлението и да не помня нищо от него. Пренесъл съм се в друг свят и той е прекрасен.

Коя е любимата ти пиеса?

Любовникът” на Харолд Пинтър. В нея се разказва за една двойка, в която мъжът и жената, за да разнообразят рутината, се превъплъщват в различни персонажи, с които си “изневеряват”.

Публиката вече забеляза екзотичното ти излъчване и неприлично дългите мигли. Неслучайно си изиграл Дон Жуан и те наричат “италианският чаровник”. Случвало ли ти се е да играеш чужденец?

Advertisement

Италиански да, ама чак пък чаровник. (смее се) Играл съм римлянин, а и наистина много харесвам паста.  В интерес на истината от кастинг агенциите често ми звънят за реклами, в които търсят испанци, италианци. Иначе след това интервю очаквам предложение и за реклама за спирала за мигли. (смее се).

 

Continue Reading
Advertisement