Connect with us

Култура

Гениалният Стивън Хокинг и дъщеря му Луси обясняват тайните на науката в детска поредица

Avatar

Публикувано

на

На пазара вече може да откриете ново издание на  първата книга – „Тайният ключ на Джордж за Вселената” .

Освен с революционните си теории и общозначими трудове гениалният  Стивън Хокинг е известен и с изключителната си способност да обясни сложния свят на физиката и астрономията на езика на децата. Съвместно с дъщеря си Луси Хокинг той създава поредица, която разкрива на разбираем език за малките читатели тайните на науката и Вселената, като ги прави част от шеметните приключения на любознателния Джордж и неговата нова приятелка Луси.

В ново издание след дълго отсъствие на пазара на български език се появява първата книга от поредицата –  „Тайният ключ на Джордж за Вселената”  (изд, „Сиела“).

Запознайте се с Джордж – малко момче, който болезнено си мечтае да има компютър, макар и да се радва и на заместителя, който получава – голямо розово прасе. А животът с подобен домашен любимец би трябвало да е скучноват и спокоен. Докато един ден то не прескочи оградата и не се озове в двора на изоставената отдавна съседна къща, в която отскоро са се настанили ученият Ерик и дъщеря му Ани. Както и наистина най-забележителният компютър, който може да си представите.

Така Джордж се оказва въвлечен в неочаквано пътешествие право в открития Космос, където возенето на комети е разрешено, а планетите от Слънчевата система са на една ръка разстояние.

Advertisement

Заедно с Ерик и Ани момчето ще открие какво са атомите и молекулите, звездите, планетите и техните луни и ще се докосне до загадъчните черни дупки, на които и самият Стивън Хокинг е посветил голяма част от научната си кариера.

От различни обяснения за появата на звездите, планетите, спътниците до теорията на лъчението на Хокинг – различни факти и теории от необятния свят на физиката и астрономията оживяват на езика на децата.

Сред страниците на книгата са разпръснати и очарователни черно-бели илюстрации и  съвсем истински сателитни цветни снимки, които да помогнат за по-добрата визуална представа на описаните теории и факти.

Забавно, вълнуващо и изключително полезно, „Тайният ключ на Джордж за Вселената”  от Луси и Стивън Хокинг е впечатляващо и вдъхновяващо издание, което ще запали любовта към науката не само у най-малките читатели, но и у техните родители.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement