Connect with us

Музика

Голямата македонска сватба на Румяна Попова

Avatar

Публикувано

на

Едно от най-обичаните имена на народната музика, Румяна Попова, представи преди броени дни на вниманието на музикалната аудитория своя най-нов видеоклип. Той е визуализация към песента „Сватба македонска“, включена в последния албум на певицата„Багрите на България“. Вярна на своя стил да експериментира и изненадва своите почитатели, емблематичната изпълнителка е заснела видео, което много повече прилича на филм, отколкото на музикален клип за народна песен.

Идеята за клипа е на дъщерята на Румяна Попова, Криси, която изпълнява и главната роля в него. За снимачна площадка е избрана старинна къща в благоевградския квартал „Вароша“. Видеото отразява времето от 20-те и 30-те години на миналия век и разказва за мечтаната сватба на главния герой. Той разглежда стар, овехтял албум със снимки и си представя как би изглеждал един от най-важните дни в неговия живот.

За пресъздаването на неподправената празнична атмосфера на традиционната българска сватба са отговорни актьорите от благоевградския театър „Никола Вапцаров“, които, освен със своята професионална игра, са допринесли за класата на лентата и с намиране на  костюмите, необходими за реализацията на сюжета. В „Сватба македонска“ участва и един от любимите музиканти на Румяна Попова, Сашко Митковски, чието дело е аранжимента на песента.

„Благодаря на своите близки, на дъщеря ми Криси и на всички, които участваха в реализирането на този вълнуващ за мен проект! Направихме нещо различно и вярвам, че публиката ще го приеме с интерес и одобрение.“ – сподели емоционално след снимките популярната певица.

С този видеоклип Румяна Попова доказва за пореден път своята класа и статут на обичан и слушан изпълнител.

Advertisement

Вижте видеоклипа тук: „Сватба македонска“

Continue Reading
Advertisement