Connect with us

Общество

„Далог в бяло 2024” – моден пърформанс и инсталация в Гьоте-институт България

Avatar

Публикувано

на

Гьоте-институт България и катедра „Моден дизайн“ в Национална художествена академия представят проекта „Диалог в бяло 2024” – концептуална мода извън традиционната конвенция и функция на модния дизайн.

Заповядайте на 25 януари 2024 г., от 18:30 часа, в сградата на Гьоте-институт за откриването, което ще премине под формата на моден пърформанс. Ден по-късно той ще бъде представен и в галерийното пространство като инсталация и видео запис, които ще могат да бъдат видени до 18 февруари.

„Диалог в бяло 2024“ във формата на моден пърформанс и инсталация съществува едновременно като медия и като експериментално поле за представяне на съвременна мода, където облеклото е само провокативен обект. Обектите (облекла) представляват ахроматични „петна” в геометрични конструкции, изпълнени от рециклиран текстилен матерал с оригинална авторска намеса. Осезаемата липса на тялото е едно своеобразно изследване на взаимоотношенията между личност и облекло и ефективен принцип за популяризиране на философията на т.н. устойчива или бавна мода.

Този проект е израз на целенасоченото отношение на авторите към така важното за нас съвременно, етично и екологичното облекло в 21-ви век.

Участват: студенти от трети курс, специалност „Моден дизайн“, НХА:

Advertisement

Адриана Данкова, Анджела Делчев, Вероника Матева, Габриела Емилова, Димитър Батинков, Кристина Русева, Надя Узун, Невелин Иванов, Рая Байчева, Светослава Петрова, Снежина Димитрова, Теодора Пенкова

Креативен медиатор: проф. д-р Мариела Гемишева

Водещ конструкции: проф. Майя Богданова

Консултант технология: инж. Петя Джукелова

Анонсни деконсруктивни силуети: Ива Георгиева

Advertisement

Грим и коса: Марина Младенова и Станислава Черганова

Камера: Владислава Григорова

Звук: Elittna

Проектът се осъществява с подкрепата на Гьоте-институт България и в партньорство с Национална худжествена академия, специалност „Моден дизайн“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement