Connect with us

Общество

Екипът на БНТ предава директно от пограничните райони в Украйна

Avatar

Публикувано

на

БНТ е единствената българска телевизия, чийто екип е в епицентъра на конфликта. Репортерът Александър Марков, операторът Владимир Богдански и Робърт Вецов.

Екипът на БНТ е на територията на Украйна вече седмица, в непосредствена близост до бойната линия. Чрез техните свидетелски разкази, в поредица от включвания и репортажи, обществената телевизия показва как живеят местните хора в страх и несигурност, ужасът на военните действия, въздействащите разкази за живота под нестихващ обстрел в украинския град Маринка, ежедневието  без електричество и вода. Журналистите от БНТ стигнаха до линията, която разделя сепаратистите от правителствените сили, до град Краснохоривка.

„БНТ е единствената българска медия, която има екип на фронта, в епицентъра на военните действия. Нашите зрители получават достоверна информация и не препредаваме от други медии, с което намаляваме максимално риска от дезинформация.“, Даниел Чипев, зам.-директор „Новини и актуални предавания“.

Днес, на входа на важния стратегически град Мариупол, екипът на БНТ показа  в пряко включване какви са пораженията от първите руски атаки. Към 11:00 ч. българско време, се наложи Александър Марков да бъде помолен от украински военни да прекъсне прякото си включване и журналистите на БНТ да се изтеглят от своята позиция. Александър Марков каза, че това се случва и с другите екипи на световни телевизии, предаващи в близост до военните действия.

Разказите от първо лице на екипa на БНТ показват на българските зрители реалните събития в близост до фронтовата линия и човешките истории, които стоят зад тях.

Advertisement

„В новините и актуалните предавания на обществената телевизия, българските зрители за първи път видяха истинското лице на конфликта. Нашият екип предава директно от най-горещата точка, със силата на човешкия разказ. Това са неподправени репортажи, които те хващат за гърлото. Това е силата на истинската журналистика.“ , Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания.

Пътуването на журналистите от БНТ в Украйна преминава и през райони, в които живее голямата българска общност. Зрителите на БНТ видяха и техните разкази за нестихващия конфликт.

Вижте видеото за ситуацията в Украйна в този час

Всичко за събитията в Украйна гледайте на живо по БНТ 1, в сайта bntnews.bg и официалната Фейсбук страница

Advertisement
Continue Reading
Advertisement