Connect with us

Lifestyle

Fjällräven Classic търпи промени заради кризата около COVID-19

Avatar

Публикувано

на

Стартирано през 2005 г. в Швеция, Fjällräven Classic е трекинг събитие, създадено, за да даде възможност на повече хора да открият радостта от походите и да осигури вдъхновение, знания и силна общност за ентусиастите. Fjällräven Classic прави походите на дълги разстояния полесни и подостъпни, тъй като организаторите се занимават изцяло с организацията и логистиката около събитията. Участниците носят собствена екипировка и спят в палатки под яркото лятно небе. По маршрута контролнопропускателните пунктове с персонала на Fjällräven предоставят храна, котлонче за готвене, първа помощ и всякакъв вид подкрепа, при нужда. Първият Fjällräven Classic в Швеция е 110 километров поход през необятните планини на шведска Лапландия. Благодарение на своята популярност, събитието започва да се провежда и в Дания (2014 г.), САЩ (2016 г.), както и Хонг Конг (2017 г.). Миналата година Fjällräven обяви, че концепцията Fjällräven Classic ще се разшири до още четири дестинации през 2020 г.: Германия, Великобритания, Южна Корея и Китай.

Походите и разходките сред природата са може би една от найздравословните дейности, които можете да предприемете. Издръжливостта и физическото ви здраве ще се подобрят с редовни походи. Освен това, вашето психично здраве ще се възползва от чистия въздух, песните на птиците и всички цветове на природата. Рискът от наранявания е малък и дори разпространението на вируса може да бъде елиминирано, ако поддържате известно разстояние между вас и другите разхождащи се.

Дори от организационна гледна точка компанията да може да създаде събитията Fjällräven Classic без риск от корона вирус, хостингът на самите събития е посложен от това. Също така, обозначените зони за походи често са много отдалечени и слабо населени. При такава медицинска криза местните здравни ресурси вече са под значителен натиск и Fjällräven чувства силен призив за отговорни действия спрямо ситуацията.

Fjällräven започна 2020 г. с голямата амбиция да бъде домакин на не помалко от 8 събития Fjällräven Classic. Така че, с голяма тъга марката трябва да информира участниците, че поради настоящата ситуация, събитията Fjällräven Classic 2020 в Германия, Дания, Великобритания, Швеция, Китай и в САЩ няма да се проведат тази година, а се отлагат и планират

Continue Reading
Advertisement