Connect with us

Кино

За втора поредна година – Шведска седмица в България!

Avatar

Публикувано

на

Вчера Шведско-българската търговска камара (SweCham) даде началото на първата за България изцяло дигитална седмица посветена на шведските култура и бизнес. В продължение на цялата седмица, от 2 до 8 ноември, редица културни и бизнес събития ще ни срещнат с Швеция отблизо, макар и дигитално.

Начало на седмицата, изпълнена със събития, дава онлайн прожекцията на шедьовъра посветен на живота на гениална авторка на детски романи Астрид Линдгрен – „Приказка за Астрид“ (Шведски: Unga Astrid). Филмът запознава отблизо зрителите със скандинавското кино и литература. Прожекцията ще се случва онлайн в рамките на цялата седмица, като всеки от зрителите ще получава достъп през предварително създаден за целта линк.

Средата на Седмицата се отбелязва от най-важното събитие от гледна точка на бизнеса. На 4 ноември от 16 ч. ще се проведе уебинар на тема „Бизнес с Швеция – взаимни възможности за България и Швеция“. В рамките на час и половина, посланиците на двете държави, заедно с редица вдъхновяващи професионалисти ще коментират възможностите за успешно бизнес сътрудничество между двете държави. Линк за регистрация на събитието може да бъде намерен на сайта на SweCham България – тук.

В четвъртък към бизнес разговорите се добавя и музика, и то в лицето на невероятната Поли Генова. Заедно с посланика на Кралство Швеция за България – Н. Пр. Катарина Рагнитт, Поли ще коментира формулата на успеха зад песента, която я отвежда на четвърто място в Евровизия, както и опита ѝ от сътрудничеството ѝ със шведския музикален бизнес.

За прохождащите в шведската култура е предвиден специален видео урок по шведски. Основателката на Шведското училище в София, Анн-Кристин Стефанов, е подготвила кратко въведение в света на шведския език, което е бъде достъпно в сайта на SweCham България.

Advertisement

Второто издание на Шведската седмица в България е и първото изцяло дигитално издание, за да бъдат всички гости на събитията в най-безопасната възможна среда – комфорта на собствения си дом! За организаторите от SweCham това е първи и основен приоритет.

Пълната информация за програмата и събитията част от Шведската седмица могат да бъдат намерени на сайта на Шведско-българската търговска камара – swechambulgaria.org или на Facebook страницата. Събитията са безплатни за всички, но е необходима предварителна регистрация.

Continue Reading
Advertisement