Connect with us

Lifestyle

Излиза „Етикет за всеки ден“ на Силке Шнайдер-Флег

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

През 1788 г. благородникът Адолф Фрайхер фон Книге пише „За общуването между хората“ (издателство „Софптрес“). От този момент нататък той се смята за баща на добрия тон, а книгата му и до днес е стандарт за изискани обноски и безупречно поведение в обществото. Макар оттогава много неща да са се променили, идеята му за безпрепятствено, свободно и възможно най-приятно общуване на хора от различни класи, ранг или произход е по-актуална от всякога – през XXI век пътуването е бързо, бизнесът – международен, а общуването често се провежда в мултикултурна среда.

Днес обаче съществуват средства за комуникация, които Книге не е можел да си представи и насън – електронни писма, есемеси, мобилни телефони, интернет. Той не би могъл да формулира правила за всички тях, още по-малко за социални мрежи като Фейсбук и Туитър.

Новото допълнено издание на бестселъра за добри обноски „Етикет за всеки ден“ (издателство „Софптрес“) на Силке Шнайдер-Флег ще ви запознае с правилата на изисканото поведение в бизнеса, семейството и на обществени места, като премине от класическите традиции и стигне до съвременната онлайн комуникация. С помощта на тази книга ще сте уверени и успешни навсякъде и във всяка компания.

Изданието дава подробна и добре структурирана информация за това:

Advertisement
  • как да поздравявате и да се запознавате;
  • как да се държите на маса, на коктейл, на частно парти и на гости у делови партньор;
  • какви са правилата на съвременното общуване – от Фейсбук до корпоративния интранет и мобилните технологии;
  • как да напишете перфектна автобиография и мотивационно писмо;
  • какво да облечете в офиса, на делова среща, на прием, при интервю за работа;
  • как да се справяте успешно с устната и писмената бизнес комуникация;
  • как да възпитате децата си да спазват определени правила на общуване;
  • как да се държите в чужбина – културни особености и тайни на доброто поведение в 50 страни.

Правилата за добро поведение и изискани маниери не са просто проява на претенция и снобизъм. Те улесняват общуването и често имат изключително практичен произход. Който държи чаша с бяло вино само за столчето например, ще избегне бързото затопляне на питието и промяната на вкусовите му качества. Според някои изследователи на етикета традицията долното копче на сакото да не се закопчава идва от времената на Дивия Запад и възможността да извадиш по-бързо оръжието си.

снимка: PR

В бизнеса доброто поведение е сред най-важните фактори за развитие в кариерата. Част от него са правилата в работното ежедневие, поведението при разговор по телефона и стилово издържаната комуникация чрез писма, имейли или формуляри за кандидатстване за работа онлайн, които днес са все по-предпочитани от компаниите, тъй като спестяват време и допълнителни разходи.

Деловите обеди и вечери се считат за висш пилотаж в професионалния етикет, тъй като много партньори и клиенти преценяват събеседника, следвайки правилото „Човек се познава по обноските на масата“.

снимка: PR

След години на по-свободен подход във възпитанието днес все по-често се говори за въвеждане на добрия етикет като част от детското възпитание. Загрижени родители записват децата си на детски курсове за добро поведение, за да научат елементарни правила. В действителност деца, които са възпитани на добри обноски в семейството, много по-лесно се справят с общуването в службата и в обществото, правят кариера и са предпочитани събеседници.

Advertisement

„Етикет за всеки ден“ на Силке Шнайдер-Флег ще ви посъветва как да овладеете различни ситуации и да се движите спокойно и достойно на всяка обществена сцена.

Continue Reading
Advertisement