Connect with us

Lifestyle

ИКЕА представя колекцията Nytillverkad

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Докато популярността на ретро мебелите продължава да расте, ИКЕА празнува 80-ата си годишнина с нова колекция, която отдава почит на емблематичните дизайни на бранда. Nytillverkad включва мебели, спално бельо и аксесоари със свеж, смел и модерен поглед върху класиките. Преобразените продукти, които бяха изложени по време на Седмицата на дизайна в Милано 2023 г., ще бъдат достъпни в магазините на ИКЕА от началото на юли.

Ретро мебелите стават все по-популярни през последните години, тъй като хората търсят уникални и вечни решения, за да добавят характер и стил в домовете си. За да отговори на тези нужди, шведската компания обяви новата си колекция Nytillverkad. Подготвяйки се да отпразнува 80-ата си годишнина, ИКЕА се връща към корените си именно с колекция, която представя уникалното възприемане на дизайна като прост, функционален и закачлив.

За ИКЕА, времепространството е размито понятие – миналото, сегашното и бъдещето са едно и също“, споделя Фредрика Ингер, управител на IKEA of Sweden. „Проектирахме много функционални и красиви продукти за обзавеждане на дома през последните 80 години и е съвсем естествено да се интересуваме от постиженията си в миналото. С Nytillverkad ние се връщаме отново в бъдещето. В следващите няколко години ще пуснем серия от подбрани продукти от нашия дизайнерски архив, подобрени така, че да съответстват на смелата перспектива на следващото поколение. Щастливи сме да върнем тези вечни дизайни, доказали се във времето и оценени от клиентите през годините“, добавя Фредрика.

Колекцията Nytillverkad включва набор от мебели, спално бельо и аксесоари, адаптирани към съвременните нужди. Колекцията остава вярна на оригиналните дизайни, но ги преоткрива в нови нюанси и подобрени материали, съставяйки широка гама от продукти, които претендират да бъдат наистина вечни.

Advertisement

снимка: ПР

Тази колекция е силна, цветна и забавна. Всички интериорни решения имат история зад себе си като един от нашите най-емблематични продукти LÖVET, представен за първи път през 1956г. Във версията на Nytillverkad го наричаме LÖVBACKEN. Той се предлага в оранжево, синьо и светлозелено с плот от фурнир ясен, добавяйки смел цвят към всяко помещение“, споделя Карин Густавсон, творческият лидер на колекцията Nytillverkad, IKEA of Sweden.

Друга емблема на бранда е десенът KRYPKORNELL, създаден от шведския текстилен дизайнер Свен Фристет, и представен за първи път през 1980 г. като BLADHULT върху калъфа за дивана KLIPPAN. Веселият многоцветен принт, типичен за скандинавския дизайн, вече се предлага върху спално бельо, кухненски аксесоари, платове и калъфки за възглавници, добавяйки слънчево настроение.

Колекцията Nytillverkad включва също и табуретка DOMSTEN, с гладка седалка от иглолистна дървесина и метални крака в съвременни цветове, вдъхновена от JERRY, проектирана от Карин Мобринг, както и закачалката за дрехи BONDSKÄRET, която е нов и смел поглед върху нейния предшественик – SMED, първоначално изработен от дизайнера Рутгер Андерсон.

„Изчистен дизайн, визуалност и практичност в ежедневието са нещата, които правят тази колекция толкова специална“, споделя Йохан Ейдемо, ръководител „Дизайн“ в IKEA of Sweden.

Advertisement

Nytillverkad е налична от началото на юли в магазините на ИКЕА, както и онлайн на ikea.bg.

Повече за колекцията можете да откриете на сайта на ИКЕА: https://www.ikea.bg/collections/nytillverkad

Continue Reading
Advertisement